Mâine / Elevii vrânceni susţin proba de competenţe lingvistice

Deşi jumătate din cei 5000 de profesori vrânceni va fi mâine în grevă, examenul de bacalaureat se va desfăşura în condiţii normale. Cei peste 3000 de candidaţi vor trebui să demonstreze aptitudinile lingvistice pe care le-au dobândit pe parcursul liceului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spre bucuria elevilor vrânceni, care stăteau cu sufletul la gură că bacalaureatul putea fi boicotat de greva profesorilor, examenul va avea loc începând de mâine în cele 21 de centre de examinare.

Din cei 2500 de profesori care nu au fost de acord cu protestele, nu mai puţin de 500 vor asigura buna desfăşurare a probei de competenţe lingvistice într-o limbă străină.

Însă, liceenii care au obţinut un certificat Cambridge sau Tofel pe parcursul liceului vor scăpa de emoţiile sesiunii din această săptămână.

Candidaţii care nu trec de această examinare orală, în cadrul căreia vor primi calificative, nu vor putea susţine sesiunea de examene scrise care va avea loc în perioada 28 iunie - 8 iulie 2010.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările