Laboratoarele de analize au epuizat fondurile/Vezi aici unde se mai pot face programări pentru investigaţii

Laboratoarele de analize au epuizat fondurile/Vezi aici unde se mai pot face programări pentru investigaţii

Tonel Roman a primit cu greu vestea că nu se fac programări.

Majoritatea laboratoarelor din Focşani nu mai fac programări pentru analize. Multe laboratoare au epuizat fondurile în câteva zile după ce le-au primit de la CAS. Bolnavii au fost deja programaţi pe liste de aşteptare pentru luna martie iar alţii, deloc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chinul bolnavilor care vor să facă analize gratuite continuă.
Oamenii fac naveta între laboratoarele de analize cu trimiterile de la medicul de familie în mână în speranţa că vor prinde măcar o programare pentru luna martie, întrucât multe unităţi au epuizat fondurile primate de la Casa pentru Asigurări de Sănătate (CAS) în doar câteva zile.

Medicii au închis listele cu programări chiar şi pentru luna martie întrucât atât ajung cei 420.000 de lei alocaţi pentru primul trimestru al anului. Din luna aprilie, legea privind fondurile pentru analize medicale gratuite se va schimba.

"Noi am închis lista cu programări şi pentru martie. Chiar am depăşit plafonul şi vom pune din buzunar aceşti bani. Pentru aprilie nu mai putem face programări pentru că nu ştim dacă mai primim bani. Se schimbă legea şi nu ştim deloc ce va fi", ne-a declarat dr. Garofa Gaşpar de la laboratorul de analize medicale din incinta fostei Policlinici nr. 2.

Două centre fac programări

Din cele opt laboratoare ce au contract cu CAS Vrancea pentru analize medicale gratuite, doar două mai fac programări pentru luna februarie: SC Diamed situat pe strada Bucegi nr. 10 şi şi Centrul Medical Simona situate în cartierul Bahne pe strada Al. Vlahuţă nr.36. Pentru luna martie mai fac SC Materna de pe strada Bucegi nr. 8 şi Medcenter de pe strada Mărăşeşti nr. 76.

Pentru că nu ştiu ce laboratoare mai fac programări, bolnavii bat drumurile în oraş agravându-şi starea de sănătate.

"Eu am venit de la Suraia. Medicul m-a trimis pentru că am pancreatită, hepatită cronică activă, laringită şi ulcer şi mi-a spus că nu mai face programări deloc. Mori cu zile! Ce, pe mine mă aşteaptă boala cu lunile?", ne-a spus Tonel Roman (57 ani) din Suraia.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările