Investiţii rentabile la Ciorăşti, cu firma primăriei

Investiţii rentabile la Ciorăşti, cu firma primăriei

Lucrările din comună sunt realizate cu firma primăriei

Comuna Ciorăşti este singura din judeţul Vrancea care a înfiinţat o firmă cu ajutorul căreia execută lucrări publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul local şi Primăria Ciorăşti au înfiinţat la sfârşitul anului 2012 o firmă, pentru a realiza lucrările de interes utilitar din comunitate.

Firma SC Prestări Servicii, care se află în subordinea consiliului local, are 23 de angajaţi, toţi localnici care în trecut erau şomeri, iar lucrările pe care le efectuează sunt dintre cele diverse.

Prin intermediul societăţii primăriei, s-au reabilitat căminul cultural, cabinetul medical, se construieşte o piaţă agroalimentară, sunt pavate drumurile, se realizează salubritatea localităţii, gama de lucrări fiind variată.

Primarul spune că prin investiţiile făcute în comună s-au economisit aproape jumătate din bani, fiind practicate tarife sub preţul pieţei.

Ca şi exemplu, căminul cultural a fost reabilitat de angajaţii societăţii cu suma de 237.000 de lei, în condiţiile în care price firmă ar fi venit să lucreze cerea cel puţin dublu.

„Am reuşit să economisim mai mult din jumătate din sumele pe care ar fi trebuit să le cheltuim pentru investiţii. Acum construim o piaţă, a cărei valoare finală va fi de 230.000 de lei, ceea ce cu banii ăştia nu ne-am fi descurcat dacă o construia altcineva”, a declarat primarul Nicolae Braicău.

Edilul spune că lucrările nu sunt de valoare mare, pentru că nici primăria nu are fonduri îndestulătoare, iar din această cauză nu este nevoie să fie organizate licitaţii, iar activitatea firmei a fost controlată şi de Curtea de Conturi, care nu a găsit nereguli.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările