Inspector şcolar trimis în judecată pentru că ar fi favorizat la concurs un candidat care a ajuns director de grădiniţă

Inspector şcolar trimis în judecată pentru că ar fi favorizat la concurs un candidat care a ajuns director de grădiniţă

Amalia Chirtoc este inspector pentru învăţământul preşcolar  FOTO: Facebook

Potrivit ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie  – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea, fapta ar fi avut loc în luna noiembrie a anului 2016, cu ocazia concursurilor pentru funcţiile de directori din şcoli şi grădiniţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Amalia Daniela Chirtoc, inspectorul pentru învăţământul preşcolar Vrancea în cadrul IŞJ Vrancea, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi participaţie improprie la abuz în serviciu.

Concret, inspectorul şcolar este acuzat că ar fi falsificat foaia de răspuns al unui candidat la postul de director de grădiniţă, astfel încât acesta să să primească o notă care să-i asigure câştigarea concursului.

Potrivit procurorilor, fapta s-a produs pe data de 4 noiembrie 2016, dar cazul a ajuns în atenţia ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie  – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea abia la sfârşitul lunii martie 2017, aceştia înaintând plângerea către Parchetul Vrancea.

“În calitate de inspector pentru învăţământul preşcolar în cadrul Inspectoratului Judeţean Vrancea, inculpata a falsificat, prin contrafacerea scrierii, „Foaia de răspuns” pentru o candidată şi, în aceeaşi zi (04.11.2016), a înaintat foaia de răspuns falsificată şi borderoul de evaluare refăcut cu nota 7,625, coordonatorului comisiei şi membrilor acesteia. Pe baza acestor documente, candidata a fost declarată admisă de comisia judeţeană de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de Director şi Director Adjunct în Unităţile de Învăţământ Preuniversitar, deşi, în realitate, aceasta nu promovase examenul pentru ocuparea funcţiei”, potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie.

Din informaţiile noastre, candidatul favorizat de inspectorul şcolar provine de la Grădiniţa Nr. 16 din Focşani.

Inspectorul Amalia Chirtoc nu ne-a răspuns la telefon pentru a-şi prezenta punctul de vedere, iar directoarea Grădiniţei nr. 16 nu a dorit să facă mai multe declaraţii, spunându-ne că vrea să se bucure de vacanţă.

În schimb, surse apropiate anchetei susţin că procurorii au avut acces la înregistrările video din sala unde s-a făcut evaluarea lucrărilor, elocvente pentru aceştia fiind se pare discuţiile care au avut loc între membrii comisiei de examinare din care au făcut parte şi reprezentanţi ai Consiliului Local.

Unii dintre membrii comisiei de examen au susţinut în faţa procurorilor că nu şi-au recunoscut semnăturile pe foaia de răspuns încriminată.

Postul Amaliei Chirtoc nu este afectat deocamdată de inculparea sa în acest dosar. Potrivit articolului 320 din Codul Penal, falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii prin alterarea lui în orice mod, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani.

În acest dosar, care a fost înregistrat la Judecătoria Focşani, Inspectoratul Şcolar Vrancea s-a constituit parte civilă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: