Haos total la Primăria Panciu. Controlul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici a scos la iveală nereguli grave în funcţionarea instituţiei

Haos total la Primăria Panciu. Controlul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici a scos la iveală nereguli grave în funcţionarea instituţiei

Primăria Panciu

Controlul a avut loc în luna mai şi în urma lui au fost dispuse măsuri, fiind sesizată în acelaşi timp şi Agenţia Naţională de Integritate.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a întreprins în luna mai un control de fond la Primăria oraşului Panciu. Acesta a vizat verificarea modalităţii de stabilire a funcţiilor publice şi de gestionare a resurselor umane, la nivelul primăriei.

ANFP a constatat foarte multe nereguli. Astfel, pentru 21 de funcţii contractuale, peste 50% dintre atribuţii presupun activităţi de exercitare a prerogativelor de putere publică. Au fost găsite nereguli privind fişa de post corespunzătoare unei funcţii publice ocupate şi inexistenţa acestora pentru funcţiile publice vacante. De asemenea, nu se respectă condiţiile de studii la ocuparea funcţiei publice de Şef al Biroului Impozite şi Taxe Locale.

ANFP a dispus analizarea oportunităţii, la nivelul ANFP, de sesizare a instanţei de contencios administrativ competente în vederea transformării celor 21 funcţii de natură contractuală în funcţii publice şi  anulării concursului de recrutare organizat în data de 05.03.2015 (proba scrisă). S-a sesizat Agenţiei Naţionale de Integritate pentru a dispune potrivit competenţelor într-un posibil caz de incompatibilitate.
întocmirea şi aprobarea fişelor de post pentru toate funcţiile publice vacante.

Totodată, în aceeaşi perioadă ANFP a fost în control tematic la Primăria comunei Răcoasa, judeţul Vrancea. care a vizat structura de funcţii publice şi aspecte privind timpul de muncă al funcţionarilor publici din primărie.

„ANFP a dispus măsuri privind:
- întocmirea fişelor de post pentru toate funcţiile publice vacante;
- înfiinţarea unui compartiment de resurse umane;
- întocmirea unei condici de prezenţă;
- stabilirea unui funcţionar public, responsabil cu întocmirea foilor colective de prezenţă;
- introducerea în regulamentul de ordine interioară a menţiunilor referitoare la: recuperarea orelor suplimentare, învoiri, telemuncă”, se arată în raportul ANFP.

Vă mai recomandăm:

Descinderi la Primăria Panciu. Oamenii legii vor să afle cum a ajuns finul primarului director de spital

Primarul din Panciu, încătuşat pentru o fraudă de 300.000 de euro. Cum a ajuns oraşul din Vrancea moşia edilului PSD

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările