„Tradiţia” penală de la o primărie din România. S-a ajuns la al treilea primar consecutiv anchetat de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neculai Mărăscu, primarul oraşului Panciu  FOTO: Facebook
Neculai Mărăscu, primarul oraşului Panciu  FOTO: Facebook

Neculai Mărăscu, primarul în exerciţiu de la Panciu (judeţul Vrancea) şi-a început mandatul de primar după alegerile din 27 septembrie 2020. El este membru al PNL iar în trecut a fost consilier local PSD şi director al spitalului din oraş

Nici nu s-a uscat bine ştampila pe buletinele de vot de la alegerile locale din 27 septembrie, în urma cărora Neculai Mărăscu (PNL) a ajuns primar al oraşului Panciu, că acesta are deja probleme cu legea. Edilul oraşului face obiectul unui dosar penal instrumentat de procurorii vrânceni.

El are calitatea de suspect după ce ar fi pus umărul la angajarea unei persoane la piaţa din oraş, în urma unui concurs controversat. Totul a început în luna ianuarie, când Primăria din oraşul Panciu a fost percheziţionată de poliţişti şi jandarmi, care au făcut cercetări într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu.

Ancheta procurorilor este aproape de final, urmând ca în scurt timp să se propună şi soluţii. „Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu se află un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin.1 Cod penal, cu privire la desfăşurarea concursului de ocupare a postului de casier din luna decembrie 2020, organizat de UAT Panciu. În acest dosar au fost efectuate percheziţiile”, a spus primul procuror al Parchetului Judecătoriei Panciu, Anca Dorina Rîşcu.

Neculai Mărăscu este membru PNL, dar în trecut a fost consilier local PSD şi director al spitalului din Panciu. Recent, opozanţii din Consiliul Local l-au acuzat şi că l-a angajat pe finului său, Valentin Iulian Podaru, în funcţia de director al Spitalului Orăşenesc din Panciu. 

Problemele cu legea ale edililor oraşului Panciu pare să fi devenit un fel de tradiţie locală. Anul trecut, în luna martie, fostul primar PSD de la acea vreme, Iulian Nica, a fost arestat preventiv într-un dosar în care este învinuit pentru nu mai puţin de şase infracţiuni, respectiv delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la delapidare, instigare la fals intelectual, uz de fals. Şi primarul anterior a avut probleme cu legea.

:Şi primarul dinaintea lui Iulian Nica a avut probleme cu legea, acesta decedând între timp.

Vă mai recomandăm:

Primarul din Panciu scăpă de arestul preventiv şi intră într-o "izolare la domiciliu" de 30 de zile. Ce a mai decis instanţa

Primarul din Panciu, încătuşat pentru o fraudă de 300.000 de euro. Cum a ajuns oraşul din Vrancea moşia edilului PSD

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite