FOTO VIDEO Festivalul care a pus Focşaniul pe harta oraşelor blues va avea loc într-o locaţie unică, dominată de natură şi linişte. "Este un proiect care ar trebui să crească"

FOTO VIDEO Festivalul care a pus Focşaniul pe harta oraşelor blues va avea loc într-o locaţie unică, dominată de natură şi linişte.

Conferinţa de presă

Cel mai mare Festival de Blues din România, Focşani Blues Festival, vine în acest an cu cei mai buni artişti internaţionali ai momentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ajuns la a 4-a ediţie, festivalul care a pus Focşaniul pe harta oraşelor blues îl aduce pe scenă pe celebrul trompetist de origine cubaneză ARTURO SANDOVAL, un nume de referinţă al latin-jazz-ului din întreaga lume.

Arturo Sandoval, câştigătorul a zece premii Grammy, şase premii Billboard şi un premiu Emmy, decorat de preşedintele Barack Obama cu cea mai înaltă distincţie civilă din Statele Unite ale Americii, Medalia Libertăţi, va urca pe scena Focşani Blues Festival.

Line-up-ul festivalului care va avea loc în perioada 29-31 august 2019 va fi întregit de alţi artişti de renume, printre care Nightloosers, Berti Barbera & Nicu Patoi, Los Mambo Jambo, JT Lauritsen & The Buckstone Hunters, Mission Cimbalom Marius Preda, Kyla Brox sau Philipp Fankhauser.

”Focşani Blues Festival nu este un simplu festival de muzică, ci o întreagă experienţa pe care încercăm să o reinventăm în fiecare an. Ne bucurăm că tot mai mulţi oameni se alătură acestui demers, iar interesul pentru Focşani Blues Festival creşte simţitor. Selectăm atent artiştii, locaţia şi set-up-ul, în aşa fel încât să ne asigurăm că ducem totul la superlativ. Anul acesta am pregătit multe surprize iar pe lângă line-up, poate cea mai frumoasă surpriză este locaţia: o oază de linişte în mijlocul naturii, unde acordurile blues vor răsuna armonios şi vor oferi o experienţă de neegalat”, a declarat Bernard Cheere, preşedintele asociaţiei.

Anul acesta, Focşani Blues Festival va avea loc într-o locaţie unică, dominată de natură şi linişte. Evenimentul ce va avea loc în perioada 29-31 august 2019 îşi primeşte invitaţii la ZagaZaga, un complex situat în Delta Siretului, cu un concept unic implementat în România, care asigură condiţii de cazare de lux la standarde turistice internaţionale în liniştea din mijlocul naturii. Cei care vor dori să rămână în inima festivalului, se pot caza la ZagaZaga în bungalouri, corturi de lux şi chiar case plutitoare, de unde se pot bucura de privelisti unice. De asemenea, se va organiza o zonă de campare, toate detaliile privind ofertele de cazare se vor regasi pe site-ul festivalului.

Organizatorii au explicat şi motivul mutării FBF la ZagaZaga

“Este un proiect de suflet de-al nostru pentru Focşani, sută la sută bazat pe voluntariat, vrem să dăruim ceva Focşaniului. Se va numi întotdeauna Focşani, pentru că este nucleul, este raţiunea de a fi a festivalului, este un cadou. Faptul că l-am mutat aici putem considera că i-am mutat pe cei din Focşani la o petrecere în aer liber, la un picnic unde să se poată bucura de o minivacanţă alături de părinţi, bunici”, a declarat Andreea Pancu, director adjunct al Focşani Blues Festival.

“Este un proiect care ar trebui să crească pentru a-l putea menţine. Atenţia sponsorilor asupra acest proiect este dacă el va creşte. La prima ediţie a fost un sprijin foarte mare din partea companiilor din Focşani. Şi în momentul acesta îl avem, poate nu la acelaşi nivel, dar este foarte important să putem atrage atenţia sponsorilor mari care doresc să vină într-un loc în care nu sunt doar cei din Focşani. Focşănenilor le este cel mai uşor să ajungă aici, se urcă într-un autobuz şi în 15 minut sunt aici, dar gândiţi-vă pentru ei care vin din alte locaţii îndepărtate, precum Bucureşti. Vor fi amenajate spaţii de cazare de gen camping”, a spus şi Ionuţ Ungureanu, PR al FBF.

Focşani Blues Festival va asigura pe perioada festivalului transportul gratuit din Focşani la ZagaZaga. Pe site-ul festivalului focsanibluesfestival.ro, se vor gasi toate informatiile privind trasportul.

Accesul la scena de zi este gratuit. Biletele şi abonamentele pentru scena principală sunt puse în vânzare pe eventim.ro, bilete.ro şi iabilet.ro. 


 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: