Focşani: Gheorghe Canaragiu a fost golgheter la Oţelul şi Unirea

Focşani: Gheorghe Canaragiu a fost golgheter la Oţelul şi Unirea

Gheorghe Canaragiu are propria şcoală de fotbal

Este unul dintre cei mai exponenţiali jucători din istoria sportului cu balonul rotund din Vrancea. A bifat peste 300 de partide şi a înscris peste 100 de goluri în cariera sa. A început să joace fotbal la juniorii clubului Oţelul Galaţi, unde a lucrat cu antrenorii Zoli David, Mihai Oprea şi Iustin Apostol. S-a transferat apoi la Ancora Galaţi, echipă de liga a III-a unde a jucat doi ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

S-a întors apoi la Oţelul Galaţi, formaţie cu care a reuşit să promoveze în liga a II-a şi I.

În 1972, fostul său antrenor de la juniorii Oţelului, Zoli David, se afla pe banca Unirii Focşani. Gheorghe Canaragiu a făcut parte din planurile sale şi a reuşit să-l achiziţioneze.


La Unirea, Gheorghe Canaragiu a cunoscut adevărata consacrare ca fotbalist. A fost golgeterul echipei mulţi ani de zie la rând, Canaragiu înscriind de-a lungul timpului 125 de goluri.

„Motoreta", aşa cum îi spuneau colegii de echipă pentru viteza pe care o avea şi reuşea să-i depăşească pe adversarii direcţi, a rămas în memoria iubitorilor de fotbal prin capacitatea mare la efort, dar şi prin golurile fabuloase pe care le înscria aproape meci de meci.


„Am avut o carieră frumoasă. Galaţiul şi Focşaniul rămân în sufletul meu. La Oţelul şi Ancora m-am format ca jucător. Am jucat la nivel înalt alături de fotbalişti cu nume. La Focşani mi-am consolidat cariera, reuşind să joc mai bine de 15 ani. Promovări, goluri şi public extraordinar. Acesta era Focşaniul anilor 70", povesteşte Canaragiu.

Şi-a făcut propria şcoală de fotbal


Cariera de antrenor şi-a început-o la Adjud în anul 1986. În cei 24 de ani de antrenorat a reuşit să formeze jucători de valoare.


„Mulţi dintre sportivii pe care i-am antrenat sunt şi acum în echipele de liga I, a II-a şi a III-a. Ivanciu, Călin, Chiriţă, Popa, Toma, sunt numai câteva nume ale fotbaliştilor care au avut un cuvânt greu de spus în Vrancea şi nu numai.


Am antrenat la Autobuzul Focşani, FCM Adjud, Unirea Focşani şi Flacăra Urecheşti. Sunt pasionat de fotbal şi nu puteam sta deoparte de sportul rege, cel care mi-a adus cele mai mari satisfacţii"
, spune antrenorul.
În urmă cu şase ani, Gheorghe Canaragiu şi-a făcut propria şcoală de fotbal, Ştiinţa Focşani.


„Am câteva grupe de copii. Din păcate, majoritatea copiilor din ziua de astăzi este pasionată mai mult de calculatoare, jocuri pe internet, cluburi. Sportul este lăsat de izbelişte şi selecţia este îngreunată. Participăm la competiţiile judeţene şi sunt meciuri destul de interesante. Cea mai mare satisfacţie este atunci când pomovezi un copil la un club mai mare şi îl vezi că poate face faţă la un nivel superior"
, este de părere Canaragiu.

întrebări şi răspunsuri


Ce îi lipseşte fotbalului din Vrancea pentru a reveni în elită?


Bani şi minte. Nu există niciuna nici alta de mai mult timp. S-au vrut rezultate rapide într-un timp extrem de scurt şi totul este blocat acum. Se trăieşte după o zi pe alta. Sunt datorii mari la jucători la toate cluburile care au echipe în ligile superioare.


Care sunt principalele cauze?


Nu există o strategie clară. Totul se face după ureche. Ne plângem că nu mai sunt fotbaliştii de altă dată şi ne complacem în această situaţie de ani buni şi sunt puţini cei care încearcă să facă lucruri concrete pentru fotbal. Nu există un grup unit pentru a face performanţă. Multă invidie şi răutate.

ce îi place


Să fac fotbal toată ziua. Să lucrez cu grupele de copii pe care le am. Ne antrenăm pe unde putem. Iarna în sălile de sport ale şcolilor, iar vara găsim terenuri cu gazon artificial. Sunt fericit când copiii vin cu plăcere la antrenamente.

ce nu îi place


Nu-mi place că specialiştii din sportul vrâncean sunt ignoraţi. Bazele sportive din Vrancea sunt aproape toate la pământ. Nu s-a mai făcut nimic nou, dar nici nu s-a vrut ca terenurile vechi să fie întreţinute. Mă şi mir de unde mai ies atâţia sportivi de valoare.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările