UPDATE VIDEO Aproximativ 50 de persoane au protestat la Focşani faţă modificările aduse legilor justiţiei

UPDATE VIDEO Aproximativ 50 de persoane au protestat la Focşani faţă modificările aduse legilor justiţiei

În februarie au avut loc proteste la Focşani pe aceeaşi temă

În Piaţa Unirii, între orele 18.00 şi 21.00, la fel ca în celelalte oraşe din România sunt anunţate proteste împotriva proiectelor de modificare a legilor justiţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Aproximativ 50 de persoane au răspuns prezent apelului lansat pe Facebook, de a protesta faţă de modificările aduse legilor justiţiei.

Sub lozinca ''Nu vrem să fim o naţie de hoţi", aceştia s-au adunat în jurul orei 18.00 în Piaţa Unirii. Ei cred că pachetul de legi care urmează să fie adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru ţară, iar responsabil pentru toate acestea este, în viziunea lor, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

De altfel, singurele scandări l-au vizat în mod direct pe preşedintele PSD, el însuşi având grave probleme cu justiţia.

Sub genericul ''Nu vrem să fim o naţie de hoţi", duminică seara va avea loc un protest împotriva modificării legilor justiţie, Focşaniul raliindu-se astfel manifestărilor din restul ţării. Acţiunea este programată în Piaţa Unirii, între orele 18.00 şi 21.00.

"Duminica ne strangem in Piata Unirii la ora 18 00 pentru a protesta impotriva modificarilor legiilor justitiei.
Motivele ?
1. Proiectul de modificare al Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen.
Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei.
Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.
Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă.
Nu suntem singuri în această luptă.
De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi.
Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia.
2. Luni, Senatorii jurişti au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării.
Urmeaza votul in Senat.
Asta inseamna ca un borfas, condamnat penal, poate decide soarta romanilor si ii va reprezenta pe acestia", au anunţat pe Facebook iniţiatorii protestului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările