Focşăneanul Lucian Neacşu, proprietarul Senator Wine, ales antreprenorul lunii ianuarie de ambasada SUA la Bucureşti

Focşăneanul Lucian Neacşu, proprietarul Senator Wine, ales antreprenorul lunii ianuarie de ambasada SUA la Bucureşti

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson l-a premiat pe Lucian Neacşu, de la Senator Wine

Prin acest program, ambasada vrea să promoveze persoanele şi companiile din România care au înţeles potenţialul unei idei noi, iar apoi au venit cu o abordare menită să transforme ideea în realitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucian Neacşu, proprietarul firmei Senator Wine, producător autohton de vinuri, a fost ales antreprenorul lunii ianuarie de către ambasada SUA la Bucureşti, distincţie prin care ambasada vrea să aducă în prim plan producătorii locali care dezvoltă produse şi servicii în diverse sectoare de activitate.

"Ceea ce deosebeşte Senator Wine de alţi producători de vin românesc de calitate este atenţia pe care compania o acordă extinderii exporturilor. Cu o rată a exportului de circa 30% din producţia totală, pe pieţe din 20 de ţări, Senator Wine îşi bazează planul de export pe gama variată de soiuri româneşti de struguri de calitate, puţin cunoscute în afara Europei. Peste 100 de angajaţi cu normă întreagă şi 150 de angajaţi cu jumătate de normă produc aproximativ şase milioane de sticle de vin românesc anual. Împreună cu cinci alţi producători, Senator Wine a solicitat şi a primit, în 2011, finanţare UE pentru a-şi promova vinurile în SUA şi a populariza un produs românesc tradiţional pe o piaţă nouă”, precizează ambasada SUA.

Reprezentanţii ambasadei spun că firma producătoare ar putea beneficia direct de eliminarea barierelor tarifare în cazul adoptării Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), acord de liber schimb UE-SUA aflat în prezent în stadiu de negocieri.

În absenţa taxelor de import pentru vinuri europene, Senator Wine susţine că ar putea să-şi vândă produsele la preţuri cu 15-20% mai mici în Statele Unite ale Americii.

Acest lucru i-ar spori competitivitatea în raport cu produsele din alte ţări, mai ales în raport cu cele din ţări care beneficiază în prezent de acorduri de liber schimb cu SUA.

"Aplaudăm iniţiativa Senator Wine şi a altor producători români, care depun eforturi să facă un produs românesc de tradiţie cunoscut în întreaga lume. Pe măsură ce România continuă să crească şi să se dezvolte, ea va continua să obţină beneficii graţie antreprenorilor care înfiinţează noi companii, adaptează şi reformează vechi companii, conducând ţara spre viitor", mai precizază reprezentanţii ambasadei SUA..

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările