Festivalul Vinului din Vrancea, buget fără număr

Festivalul Vinului din Vrancea, buget fără număr

Festivalul Bachus va avea loc la începutul lunii octombrie

O nouă ediţie a Festivalului Viei şi Vinului Bachus va avea loc mai devreme în acest an, în perioada 8-11 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

La sfârşitul săptămânii viitoare, Focşaniul va fi din nou gazda tradiţionalului Festival al Viei şi Vinului Bachus 2015, manifestare care şi în acest an produce o gaură consistentă la bugetele judeţului şi municipiului Focşani.

Consiliul Judeţean Vrancea a alocat pentru sărbătoare, până acum, 700.000 de lei, dar miercuri va fi o şedinţă extraordinară prin care este foarte probabil ca bugetul festivalului să fie suplimentat cu alţi bani, care vor fi direcţionaţi spre Centrul cultural Judeţean, care la rândul său va plăti prestaţiile artiştilor care vor presta în Piaţa Unirii.

După aceeaşi reţetă, consilierii locali din Focşani au aprobat zilele trecute alocarea a 350.000 de lei de la bugetul local către Teatrul Municipal, care se transformă astfel în instituţie de impresariat spectacole în aer liber la Festivalul Viei şi Vinului.
Deocamdată, nu a fost definitivat programul manifestărilor care se vor întinde pe parcursul a patru zile, dar s-au anunţat deja o serie dintre acestea.

Este vorba despre Concursului Judeţean al Alaiurilor, care îşi propune  să aducă în faţa focşănenilor elevii de liceu din judeţ.

Prezentarea alaiurilor va trebui să fie inspirată în mod obligatoriu de tematica Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului ”Bachus 2014”.

“Tinerii care alcătuiesc alaiurile trebuie să fie în afara orele de curs în perioada concursului. Concursul se va desfăşura pe un traseu stabilit de organizatori iar aprecierea concurenţilor va fi făcută de către un juriu avizat”, se arată în regulamentul concursului.

Premiile acordate vor fi următoarele: Premiul I - 1700 lei; / Premiul II - 1600 lei; / Premiul III - 1500 lei; / Premiul Special - 1400 lei; / Menţiune - 1300 lei.

Va mai avea loc un concurs de vinuri, un altul de degustări, precum şi un concurs de interpretare folclorică.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările