Doar 338 de persoane au fost testate în Vrancea de la începutul crizei Covid-19. Câte persoane se tratează în spitalele din judeţ împotriva virusului

Doar 338 de persoane au fost testate în Vrancea de la începutul crizei Covid-19. Câte persoane se tratează în spitalele din judeţ împotriva virusului

Puţine teste coronavirus în Vrancea

Instituţia Prefectului judeţului Vrancea cere în continuare mai multă responsabilitatea din partea primăriilor pentru depistarea unor spaţii destinate persoanelor care intră în carantină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, a anunţat că de la declanşarea pandemiei de coronavirus, în Vrancea au fost efectuate 338 de teste Covid-19, din care 125 numai la Spitalul Militar din Focşani, unde 42 de cadre medicale şi personal auxiliar au fost depistate pozitiv.

Odată cu venirea aparatului achziţionat de DSP Vrancea, despre care autorităţile medicle au anunţat că va fi montat marţi, numărul testelor va creşte considerabil, putând fi prelucrate 200 de teste zilnic.

Potrivit prefectului Berbece, până la această dată au fost internate în spitalele din Vrancea 52 de persone, 31 fiind depistate pozitiv, iar 21 sunt suspecte de coronavirus. Situaţia materialelor sanitare primite de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă arată că judeţului Vrancea i-au fost repartizate până acum 90 litri de dezinfectant, mască FFP2-2.370 bucăţi, mască FFP3-1.250 bucăţi, combinezoane-3.210 bucăţi,  viziere-1.525 bucăţi şi 1.000 de perechi de mănuşi.

Gheorghiţă Berbece a mai apreciat că în perioada următoare vor veni în judeţ câteva mii de persoane din străinătate, motiv pentru care face din nou apel la primării să pună la dispoziţie spaţii de cazare necesare pentru carantină.

Doar Primăria Panciu a reuşit să se achite de această sarcină. În Vrancea, erau până marţi, 7 aprilie, nouă spaţii de carantină şi urmează să fie pregătite alte două. În carantină instituţionalizaţă de aflau luni, 6 aprilie, 402 persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: