Cum au fost îngropaţi aproape 200.000 de euro într-un cimitir din Focşani. Primarul a făcut sesizare penală

Cum au fost îngropaţi aproape 200.000 de euro într-un cimitir din Focşani. Primarul a făcut sesizare penală

Amenajarea cimitirului nu a mai avut loc

O firmă din Brăila care urma să amenajeze Cimitirul Sudic din Focşani a dat bir cu fugiţii după ce a primit banii pentru contract.

Ştiri pe aceeaşi temă

Constructorul care a câştigat licitaţia pentru modernizarea Cimitirului Sudic din Focşani, firma SC Grafitti Construct din Brăila, a dat o ţeapă de 861.905 lei bugetului Direcţiei de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani, după ce nu şi-a respectat obligaţiile privind amenajarea celui de-al doilea cimitir ca suprafaţă din Focşani

Contractul a fost semnat în anii trecuţi dar firma care trebuia să îşi facă treaba a abandonat şantierul la puţin timp de la demararea investiţiei.

Societatea a încasat banii de la Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice a Primăriei Focşani, iar Curtea de Conturi a constatat că au fost pretinse la plată de către constructor şi acceptate de către entitatea controlată lucrări neexecutate, dar achitate, în valoare totală de 542.492 de lei.

La acestea s-au adăugat şi majorări de întârziere de 309.007 lei. Autorităţile din Focşani au făcut sesizare la Parchet

"Personal am semnat o sesizare penală împotriva responsabililor acestei lucrări, pentru că nu accept asemenea abateri grave în cheltuirea banului public. Este un dosar în lucru. Între timp, Direcţia de Dezvoltare a solicitat sume pentru a reactualiza documentaţia şi pentru a relua lucrările de reabilitare a Cimitirului Sudic",  a spus primarul Misăilă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: