Concurs public pentru amenajarea spaţiilor verzi. Focşănenii, invitaţi să fie creativi

Concurs public pentru amenajarea spaţiilor verzi. Focşănenii, invitaţi să fie creativi

Spaţiile verzi pot fi amenajate de cetăţeni

Pentru acest concurs, primii trei clasaţi urmează a fi recompensaţi cu câte un premiu în bani, de către Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cetăţenii din Municipiul Focşani sunt încurajaţi de municipalitate să amenajeze şi să întreţină spaţiile verzi din jurul blocurilor. Astfel, a lansat un concurs public cu această temă, care va avea loc în două etape.

Astfel, Primăria Municipiului Focşani, prin Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani, poate încredinţa spaţiul verde aferent unui imobil/imobile, spre amenajare şi întreţinere, asociaţiilor de proprietari, proprietarilor individuali, operatorilor economici, ONG-urilor, în baza unei Convenţii de Partereniat.

Spaţiile verzi încredinţate vor putea fi amenajate şi întreţinute, materialul  necesar putând fi asigurat atât de Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP) Focşani, cât şi de  persoanele fizice sau juridice cărora le-au fost încredinţate spaţiile verzi.

"Pentru stimularea focşănenilor să participe la înfrumuseţarea oraşului prin amenajarea spaţiilor verzi, la acest concurs se pot înscrie TOŢI beneficiarii de convenţii conform Regulamentului – https://www.focsani.info/pagina/regulament-1618400834  . Înscrierea în prima etapă se face în perioada 15 – 30 aprilie 2021, iar în cea de-a doua etapă în perioada 5 mai – 31 octombrie 2021. Câştigătorii concursului vor fi anunţaţi în termen de maxim 15 zile lucrătoare după terminarea perioadei de înscriere, printr-un anunţ public.
Înscriererea şi participarea la concurs nu presupun perceperea de costuri sau taxe de participare, iar participanţii vor depune la sediul Primăriei Municipiului Focşani, următoarele documente prevăzut în Regulament:
• formularul de înscriere, conform Anexei 1 la prezentul Regulament, completat şi semnat, în mod corespunzător, cu toate datele solicitate;
• copia Convenţiei de Parteneriat, cu schiţa spaţiului verde încredinţat prin Convenţie;
• 5 fotografii color, format A4, cu rezoluţie 2K şi format jpg, png, tiff sau gif, la o rezoluţie minimă de 300 dpi, pentru fiecare spaţiu verde cu care participă la Concurs, care să ilustreze starea iniţială a spaţiului/spaţiilor verde/verzi", anunţă Primăria Focşani.

Juriul va analiza şi va puncta după următoarele criterii:
a) Armonizarea cu zona din care face parte spaţiul;
b) Impact vizual/Design atractiv al proporţiilor;
c) Originalitate;
d) Menţinerea stării de vegetaţie bună.
Evaluarea primei etape a concursului va fi efectuată în perioada 4- 24 mai 2021. 

Pentru acest concurs, primii trei clasaţi urmează a fi recompensaţi cu câte un premiu în bani, de către Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani, după cum urmează:

Etapa I –  15  – 30 aprilie
- locul I – 300 lei,
- locul II – 200 lei,
- locul III – 100 lei.

Etapa a II-a –  5 mai – 31 octombrie
- locul I - 1000 lei,
- locul II – 600 lei,
- locul III – 300 lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările