Cel mai circulat drum spre Moldova, blocat sâmbătă de activiştii care militează pentru autostradă. Ei vor participa la mitingul Diasporei

Cel mai circulat drum spre Moldova, blocat sâmbătă de activiştii care militează pentru autostradă. Ei vor participa la mitingul Diasporei

E 85 va fi blocat

Aceştia nu au anunţat nici ora, nicio locul unde vor bloca E85 în drumul lor spre mitingul din Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 10 august, moldovenii care vor pleca din Iaşi la mitingul Diasporei, în specfial activiştii care militează pentru construirea unei autostrăzi în Moldova, anunţă că vor bloca cel mai circulat drum din această parte a ţării, E85. Este modul lor de a pretesta faţă de inexistenţa unei infrastructuri moderne în zona cea mai oropsită a ţării. 

''Din păcate singura masură pe care o mai pot lua oamenii de rând este blocarea drumurilor! Dupa 13 ani de PROMISIUNI, MINCIUNĂ, INDOLENTA şi CORUPŢIE la cel mai inalt nivel politic, subiectul autostrazii A8 a devenit unul foarte sensibil şi suntem obligaţi să reacţionăm. Coloana care se va deplasa spre Bucuresti în ziua de 10 August 2019 va bloca simbolic drumul E85, timp de 15 minute, în mai multe locaţii, pentru a atrage atenţia autoritatilor că nu mai acceptăm nici un compromis! Vă asteptam dragi moldoveni alături de noi!”, potrivit vicepreşedintele ONG-ului ”Împreună pentru A8”, Cătălin Urtoi.

Protestul vine în contextul în care Guvernul s-a angajat să facă o treime din autostrada Iaşi-Tg. Mureş, adică tronsonul Iasi - Tg.Neamt, prin parteneriat public-privat, termene asumate care au expirat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: