Asociaţia „Moldova Vrea Autostradă” acuză conducerea CNAIR de „promovare pe bani publici a unei imagini false”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În toată Moldova există un singur metru de autostradă, făcut ironic de un om de afaceri FOTO Adevărul
În toată Moldova există un singur metru de autostradă, făcut ironic de un om de afaceri FOTO Adevărul

Printr-un comunicat remis presei, asociaţia civică „Moldova Vrea Autostradă” (MVA) cere demisia conducerii Companiei Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi cere utilizarea bugetului „de imagine” pentru lucrări de refacere a semnalizării rutiere precare.

Asociaţia civică „Moldova Vrea Autostradă” (MVA) se declară „revoltată” şi face apel la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la „decenţă şi chibzuinţă bugetară” şi acuză managementul companiei de „promovare pe bani publici a unei imagini false” a companiei.

MVA atrage atenţia asupra faptului că deşi proiectele vitale ale Moldovei se află într-o continuă subfinanţare cronică din partea Ministerului Transporturilor (MT) şi Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) (vezi autostrada A8 Tg. Mureş-Iaşi-Ungheni care nu are un buget decent pentru completarea studiului de fezabilitate), o serie de dezvăluiri din presă arată modul cum se irosesc resurse bugetare.

„Conform investigaţiei din publicaţia Newsweek aflăm cu stupoare că importantă este imaginea şi nu obiectivele şi/sau realizările Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Se pare că eşecurile, erorile de planificare strategică şi implicit managementul defectuos devenite deja o stare de fapt au nevoie de distragerea atenţiei, manipulare şi promovarea unei imagini false”, afirmă amintita asociaţie.

„ Este cunoscut faptul că actualul CNAIR fiind condus de dl Narcis Neaga şi-a dovedit ineficienţa chiar recent în 2018 când din cei 100 km de autostradă asumaţi şi promişi s-au inaugurat târziu doar puţin peste 55 de kilometri şi nici măcar un centimetru de autostradă în Moldova. Acest aspect nu a deranjat, ba din contră, CNAIR a găsit de cuviinţă să atribuie direct un contract public pentru promovarea ştirilor “pozitive” despre aşa-zisele „realizări” ale CNAIR”, se mai afirmă în comunicat.

Asociaţia civică „Moldova Vrea Autostradă” solicită demisia directorului CNAIR pentru „utilizarea defectuoasă a banilor publici în vederea promovării unei imagini false şi a unei realităţi paralele”.

De asemenea, MVA solicită CNAIR să explice care au fost argumentele ce au stat la baza acestei decizii şi cere companiei să dea dovadă de utilizare eficientă a banilor publici. În acelaşi timp asociaţia sugerează CNAIR să utilizeze resursele alocate promovării imaginii în alte domenii, de exemplu în vopsirea şi marcarea măcar a sensurilor de mers pe drumurile naţionale din Moldova.

Asociaţia Civică „Moldova Vrea Autostradă” (MVA) este un organism independent şi apolitic, care are drept misiune principală aceea de a genera un curent de opinie favorabil, de a determina şi capacita autorităţile statului român şi clasa politică pentru a dezvolta un sistem de autostrăzi în regiunea istorică Moldova prin activităţi de monitorizare, analiză, advocacy şi proiecte de comunicare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite