În loc de certificat verde, teste COVID-19 plătite de la buget pentru angajaţii Consiliului Judeţean Vrancea

În loc de certificat verde, teste COVID-19 plătite de la buget pentru angajaţii Consiliului Judeţean Vrancea

Testare gratuită pentru salariaţii Consiliului Judeţean Vrancea

Cei 165 de angajaţi din Consiliul Judeţean Vrancea vor avea fiecare parte de două testări gratuite în situaţia în care prezintă simptomatologie COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angajaţii Consiliului Judeţean Vrancea sunt printre cei mai răsfăţaţi funcţionari dintre instituţiile vrâncene în ce priveşte situaţia pandemică în care se află ţara.

Ei avea parte de două testări gratuite, cu teste antigen, în situaţia în care prezintă simptomatologie COVID-19, indiferent dacă s-au vaccinat cu schema completă sau nu.

Recent, instituţia a achiziţionat 396 de teste antigen care vor fi efectuate la o clinică din Focşani, ceea ce înseamnă că fiecare din cei 165 de angajaţi are dreptul la două teste.

„Noi, la Consiliul Judeţean Vrancea, am practicat testarea în masă a angajaţilor de fiecare dată când a venit un val nou şi a avut loc o creştere semnificativă a cazurilor. Am decis acest lucru pentru că sunt unii colegi asimptomatici care de teamă că vor trebui să stea acasă şi vor pierde din bani nu au fost tot timpul sinceri. Noi nu obligăm pe nimeni să se testeze, este opţional, dar le-am adus la cunoştinţă tuturor această posibilitate”, a declarat pentru „Adevărul“ Adrian Creţu, administratorul public al Judeţului Vrancea.

Testele antigen au fost achiziţionate de la Clinica Tinereţii din Focşani, unde de altfel se va efectua şi testarea, contractul având o valoare de 19.800 de lei. Practic, un test antigen costă 50 de lei.

Testările vor fi efectuate pe bază de comandă, la interval de 2 săptămâni şi în caz de apariţie a simptomatologiei specifice virusului Covid-19 în perioada din interiorul intervalului de două săptămâni, decontarea serviciilor urmând a fi făcuta conform numărului de teste efectuate”, potrivit anunţului de achiziţie de pe SEAP.

La data de 1 decembrie 2021, procentul de vaccinare anti-COVID la nivelul angajaţilor Consiliului Judeţean Vrancea era de 61,53%. "Este posibil ca între timp şi alţi angajaţi să se fi imunizat, iar o parte dintre salariaţi nu au dorit să declare această informaţie, sub rezerva confidenţialităţii datelor", potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean Vrancea. Mihaela Gîrleanu.

Vă mai recomandăm:

Lot de 80.000 de teste PCR gratuite pentru craioveni. „Până acum, din 3 oameni testaţi, unul a ieşit pozitiv“

Primarul unui oraş din România promite o nouă campanie de testare gratuită anti-COVID
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările