Primarul unui oraş din România promite o nouă campanie de testare gratuită anti-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Punctul de testare gratuită din Slobozia a funcţionat timp de două luni FOTO Facebook/Municipiul Slobozia
Punctul de testare gratuită din Slobozia a funcţionat timp de două luni FOTO Facebook/Municipiul Slobozia

Prin Punctul de testare gratuită anti-COVID de la Slobozia au trecut în ultimele două luni 3.000 de persoane. Dintre acestea, 127 au fost depistate cu infecţie SARS-CoV 2. Pe 31 decembrie, Ministerul Sănătăţii a anunţat că tulpina Omicron a ajuns şi în Ialomiţa.

Campania de testare gratuită a fost iniţiată pe 27 octombrie 2021, iar Punctul de testare a fost instalat în centrul oraşului. Dragoş Soare, primarul Sloboziei, a promis o nouă campanie de testare, în cazul în care numărul infectărilor va exploda în Bărăgan.

„Sunt mulţumit că am putut oferi oamenilor posibilitatea să se testeze gratuit,  iar în acest mod să poată avea acces în instituţii publice şi în alte locaţii unde nu se putea intra decât cu un test negativ Covid-19.

Mi-aş fi dorit să vină mai mulţi locuitori să se testeze. Sunt mulţumit că am descoperit 127 persoane infectate cu Covid-19, persoane intrate în baza de date a Direcţiei de Sănătate Publică, izolate şi tratate corespunzător. Oameni care nu ştiau că sunt infectaţi şi care, fără să vrea, puteau îmbolnăvi, în primul rând, pe cei dragi”, a transmis Dragoş Soare.

"Vaccinarea rămâne singura şi cea mai eficientă soluţie de a reduce şansele de infectare şi răspândire a virusului COVID-19 în comunitate, iar statisticile demonstrează că pe măsura ce rata de vaccinare şi de testare au crescut, rata de incidenţă şi numărul persoanelor infectate cu forme severe au scăzut considerabil", au anunţat reprezentanţii Primăriei Slobozia.

5.000 de teste, achiziţionate de către autorităţile locale

Pentru această etapă de testare, autorităţile locale au achiziţionat 5.000 de teste rapide antigen. " Câştigul pentru comunitate a fost depistarea celor infectaţi şi izolarea lor, iar pentru oameni înseamnă că nu vor mai plăti pentru a se testa", a explicat Andreea Conescu, director în cadrul Primăriei Slobozia.

"Testarea în mod constant şi vaccinarea au contribuit în mod direct la scăderea ratei de incidenţă raportate la nivelul oraşului nostru. Cei mai mulţi din cetăţenii cu care am interacţionat la Punctul de testare gratuită au fost convinşi că vaccinarea este singura soluţie de a pune capăt pandemiei COVID-19 şi o parte din aceştia au pornit direct către centrele de vaccinare din apropiere, pentru a se imuniza", au anunţat reprezentanţii Primăriei Slobozia.

În judeţul Ialomiţa, în ultimele două săptămâni, rata de infectare a ajuns la 0,25/1.000 de locuitori,  cu 74 de cazuri înregistrate până pe data de 30 decembrie. Toate localităţile se află în scenariul verde, cele mai multe cazuri fiind raportate în Slobozia-15 , Urziceni şi Ţăndărei câte 11 cazuri. Pe 31 decembrie, Ministerul Sănătăţii  anunţat că tulpina Omicron a fost raportată şi la pacienţi din Ialomiţa, ceea ce înseamnă că a început transmiterea comunitară în ţara noastră.

 Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Cum te poţi infecta cu Omicron. Medic: Şansele să intri în contact cu el la un ceai cu prietenii sunt 100%

Ce ştim despre noua variantă Omicron a coronavirusului şi cât de mult ar trebui să ne îngrijoreze

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite