Un miliardar de Top Forbes cercetat pentru evaziune fiscală şi ramburări ilegale de TVA, cetăţean de onoare al oraşului Segarcea

Mihai Anghel a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Segarcea la sfîrşitul săptămânii trecute. Magnatul doljean are o avere care se ridică la 39.000.000 de euro, iar în Top Forbes se situează pe locul 139.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihai Anghel este cercetat pentru evaziune fiscală şi rambursări ilegale de TVA. Omul de afaceri din topul Forbes 500 Miliardari este în vizorul DIICOT, după ce dosarul a trecut pe la DNA, care a coborît prejudiciul de la 5.000.000 la 200.000 de euro. Cercetările în dosarul lui Mihai Anghel au început în urmă cu cinci ani, cazul fiind instrumentat iniţial de procurorii DIICOT Craiova. Aceştia au stabilit că, în perioada 2002 - 2006, omul de afaceri obţinuse returnări de TVA de aproximativ cinci milioane de euro, prin intermediul firmelor pe care le deţine. SC Cerealcom SA încasase 4,5 milioane de lei, SC Cervina SA Segarcea - 3,4 milioane de lei, SC Oltyre SA Craiova - 2,8 milioane de lei, SC Redias SA Redea, din judeţul Olt - 4,9 milioane de lei, iar SC Crama Segarcea SRL - 370.000 de lei.

În urma unei expertize, DNA a stabilit că suma obţinută ilegal de Anghel prin intermediul firmelor se ridică la 200.000 de euro. În martie 2011, dosarul a fost înapoiat la DIICOT Craiova, dintr-un singur motiv: cei de la DNA nu au competenţa de a instrumenta un caz cu un prejudiciu mai mic de un milion de euro.

Baronul cerealelor din judeţul Dolj a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Segarcea la sfîrşitul săptămânii trecute.

Pe data de 17 august Mihai Anghel a fost dus la Bucureşti la audieri, însă nu a fost reţinut şi  este cercetat în stare de libertate într-un  contrabandă şi spălare de bani în comerţul cu cereale. Omul de afaceri oltean

Baronul de Dolj din Top Forbes are în arendă, în sudul judeţului,  22.000 de hectare de teren, fiind unul dintre primii cinci agricultori ai ţării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările