Maria Schutz, condamnată la 10 ani de închisoare în dosarul Serelor din Codlea şi Oradea şi la despăgubiri civile de aproximativ 20 de milioane de lei

Maria Schutz, condamnată la 10 ani de închisoare în dosarul Serelor din Codlea şi Oradea şi la despăgubiri civile de aproximativ 20 de milioane de lei

Maria Schutz, condamnată la 10 ani de închisoare de Tribunalul Bihor

„Regina Serelor“, Maria Schutz, a fost condamnată de Tribunalul Bihor la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul Serelor din Codlea şi Oradea. Sentinţa dată pe data de 7 august nu este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maria Schutz, Ion Dascălu, fostul director din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului, Corneliu Popa, dar şi şeful Direcţiei Urmărie Contracte, Mihai Ciobanu, sunt acuzaţi de o fraudă de 13 milioane de euro. Procurorii DNA au stabilit în anul 2007, că Maria Schutz, manager al mai multor societăţi agricole din judeţele Dolj, Bihor şi Braşov, cu sprijinul lui Popa Corneliu şi Ciobanu Mihai, a indus în eroare Agenţia Domeniilor Statului cu ocazia încheierii şi derulării contractelor de privatizare a societăţilor comerciale ORSER SA Oradea şi SERE CODLEA SA Braşov.

„S-a stabilit că inculpata nu avea la dispoziţie mijloacele financiare necesare derulării contractului şi nu a respectat clauzele contractuale referitoare la investiţiile asumate prin contracte. De asemenea, beneficiind de concursul inculpaţilor Popa Corneliu şi Ciobanu Mihai din cadrul A.D.S, inculpata a raportat unele date şi investiţii fictive. Fiind ajutată de inculpatul Dascălu Ion, inculpata Schutz Maria a determinat conducerea celor două firme scoase la privatizare să înregistreze cheltuieli şi servicii fictive, situaţie de natură să ducă la declararea stării de insolvenţă“, se arăta în comunicatul DNA în anul 2007.

Maria Schutz a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru pentru trei infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi două infracţiuni de bancrută frauduloasă, în formă continuată, Corneliu Popa, fost director general al Agenţiei Domeniilor Statului (A.D.S) este acuzat de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, iar Mihai Ciobanu, fostul director al Direcţiei Urmărire Contracte din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului (A.D.S) - pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar Ion Dascălu, asociat la S.C. Sere Codlea S.A. - pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la bancrută frauduloasă, în formă continuată.

Maria Schutz a fost condamnată anul trecut la 12 ani de închisoare cu executare. Magistraţii Curţii de Apel Oradea au admis apelurile declare de inculpaţi şi au trimis dosarul la rejudecare la instanţă.

Magistraţii Tribunalului Bihor au condamnat-o pe Maria Schutz la 10 ani de închisoare cu executare, iar Corneliu Popa şi Mihai Ciobanu au primit câte 6 ani de închisoare. Ion Dascălu, partenerul de afaceri al lui Maria Schutz a fost achitat pentru prescrierea faptelor.

Numele Mariei Schutz apare în dosarul senatorului Cătălin Voicu şi în interceptările publicate, conform cărora senatorul ar fi intervenit pe lângă magistraţi pentru soluţionarea favorabilă a dosarului „Regina Serelor“.

Maria Schutz a candidat pentru un post de senator de Dolj la alegerile parlamentare din anul 2012 din partea PP-DD. Instanţa a dispus ca inculpaţii să plătească despăgubiri civile de aproximativ 20 de milioane de lei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările