Iustin Covei, fiu de judecător din Craiova, a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru infracţiuni informatice

Iustin Covei, fiu de judecător din Craiova, a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru infracţiuni informatice

Iustin Covei

Iustin Covei a fost iniţial arestat în septembrie 2009, apoi a fost cercetat în stare de libertate. Sentinţa de şapte ani de închisoare nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Iustin Covei a fost arestat în septembrie 2009 alături de alte 17 persoane. Membrii grupului infracţionat sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de fraudă informatică. Procurorii DIICOT au stabilit că, inculpaţii au reuşit să sustragă fraudolos aproximativ un milion de euro de la mai multe bancomate din ţară şi din străinătate. 
 
Iustin Covei, fiul judecătorului Marin Covei, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 7 ani de închisoare pentru fraudă informatică. Sentinţa dată la sfîrşitul lunii ianuarie nu este definitivă. 
 
În urma descinderilor care au avut loc în Craiova în anul 2010 au fost confiscat mai multe autoturisme de lux: un Ferrari 360 Modena, deţinut de Mihăilă, un Audi A4 şi unul TT ale lui Bîrcă, un Mercedes Benz C200 deţinut de Buruiană, un BMW 525 deţinut de Hălănei, BMW-ul 765 al lui Covei, un Volkswagen deţinut de Dirivan, Bentley-ul Continental al lui Fulgerică şi un Audi Q7 deţinut de Nixon.
 
Pe lângă Iustin Covei au mai fost trimişi în judecată, Jean Marin Mihăilă - zis Marius, Dragoş Dumitrescu - zis Baronul, Adrian Abagiu, Dan-Mihail Bârcă - zis Miţă, Andrei Sandu, Marius-Francisc Dancă, Petrel Hălănei, Sergiu-Nicuşor Dumitriu, Eman Vătămăniţă, Ionel Trâncă - zis Bizu sau Hermano, Ionel Călin - zis Nixon, Florin Nicolae Dirivan - zis Fulgerică, Alin Andrei Şoşa, Sorin Costel Buruiană. În stare de libertate sunt judecaţi Ionuţ Laurenţiu Tuţă - zis Ionică, Mihai Adrian Ţâştea - zis Ţuc şi Tudor Rada.
 
Fiul judecătorului Marin Covei a devenit cunoscut în Craiova în urma scandalurilor în care a fost implicat. Prinţişorul lui tata a scăpat de fiecare dată basmă curată. 
 
Cazurile în care Iustin Covei a fost implicat 
 
aprilie 2002
 
A distrus un Oltcit pentru că nu i-a plăcut faţa şoferului. Dosarul penal a fost soluţionat cu neînceperea urmăririi penale (NUP) 
 
mai 2003 
 
A fost prins la volanul unui BMW neînmatriculat şi fără permis de conducere. Soluţia: NUP
ianuarie 2004
 
A intrat armat un bar, împreună cu 10 prieteni. Dus la Secţia 3 de Politie, Covei a lovit un subofiţer. A fost condamnat doar la trei luni de închisoare, cu suspendare şi 12 luni de supraveghere
 
februarie 2004 
 
A provocat un grav accident rutier, conducand cu viteza excesiva un autoturism Mitsubishi neînmatriculat.  Soluţia: două luni de detenţie, dar tot cu suspendare.
aprilie 2004 
 
A intrat cu un scuter într-o maşina a Poliţiei. A fost doar amendat 
 
iulie 2004 
 
Iustin Covei a fost ridicat în anul 2010 de procurorii DIICOT din locuinţa buncilor din Craiova. Fiul judecătorului Marin Covei a declarat că este nevinovat şi a precizat că anchetatorii au găsit în casă un laborator de prăjituri. 
 
Vom reveni cu amănunte!
      

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările