Cum se prepară mâncarea de praz oltenească. Este de post, are puţine calorii şi se găteşte imediat

Cum se prepară mâncarea de praz oltenească. Este de post, are puţine calorii şi se găteşte imediat

Prazul este simbolul naţional al Ţării Galilor, dar este foarte renumit şi în Oltenia, fiind făcut celebru de marele actor Amza Pellea. Există multe metode de a găti mâncarea de praz, dar oltenii par să aibă cea mai dietetică variantă.

Pentru a găti o mâncare delicioasă aveţi nevoie doar de 2-3 fire de praz, 3 cepe, o mână de măsline negre şi 2-3 linguri bulion de casă.

 
Modul de preparare este foarte simplu. Se pune într-o cratiţă foarte puţin ulei amestecat cu puţină apă şi se aruncă ceapa tocată mărunt peste care se presară puţină sare. 
 
Prazul se spală foarte bine, se curăţă de frunzele deteriorate şi se taie bucăţi nici prea mari, dar nici foarte mici. 
Când ceapa a devenit aurie, se pune în cratiţă şi prazul, adăugând şi nişte apă. Se lasă pe foc până când foile de praz sunt moi şi se adaugă puţin câte puţin apă de câte ori este nevoie.
 
Când prazul a început să devină moale, se adaugă măslinele, după care se lasă să mai fiarbă câteva minute, iar la final se pune bulionul, încă puţină sare dacă este nevoie, piper şi pătrunjel. Optional, puteţi pune şi 2-3 căţei de usturoi.
 
Mâncarea de praz de serveşte cu pâine caldă şi murături.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările