Cum încearcă fiul lui Sile Cămătaru să scape de puşcărie. „Până acum nu a stat prea mult cu cătuşe“

Cum încearcă fiul lui Sile Cămătaru să scape de puşcărie. „Până acum nu a stat prea mult cu cătuşe“

Momentul în care Albert Balint a fost extrădat din Germania FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Albert Balint a fost condamnat la 3 ani de închisoare de către Judecătoria Slatina pentru că a condus fără permis şi a refuzat recoltarea de probe biologice. Cămătaru Jr. a reuşit să fugă din ţară pentru că a convins magistraţii de la Tribunalul Olt că este..."băiat cuminte".

Ştiri pe aceeaşi temă

Albert Balint, în vârstă de 32 de ani, a fost implicat de-a lungul timpului în numeroase scandaluri. De fiecare dată a scăpat, însă, basma curată pentru că victimele sale fie nu au avut curaj să vorbească în faţa anchetatorilor, fie au povestit ce li s-a întâmplat, dar, ulterior, şi-au retras plângerile.

Bebe Cămătaru, cum îi spun prietenii, a ajuns acum să fie aibă probleme pentru că a încălcat legea rutieră. Totul s-a întâmplat la sfârşitul anului 2019 când a fost oprit în trafic. Nu avea permis de conducere, iar când a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul a ieşit pozitiv.
 
"La data de 27.12.2019, Albert Florian Balint a condus autoturismul marca BMW X5 cu numărul de înmatriculare (…) pe DN 65 – E574, în interiorul comunei Găneasa, jud. Olt, având suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice, iar la solicitarea organelor de poliţie, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanaţelor psihoactive", se arată în rechizitoriul procurorilor.
 
În următoarea zi, Balint a primit mandat de arestare pentru următoarele 20 de zile. A contestat, însă, măsura, iar surpriza a venit de la doi judecători de la Tribunalul Olt: Diana Mihaela Cotoi (cea care va trebui să se pronunţe şi în dosarul Caracal) şi Romeo Iulian Petcan. 
 

Tribunalul Olt: Nu sunt motive suficiente să rămână în arest

Fiul lui Sile Cămătaru a stat după gratii două săptămâni. A contestat măsura impusă de judecătorii slătineni la Tribunalul Olt, iar magistraţii de aici au decis, să-l pună imedat în libertate.

„Instanţa a admis cererea şi a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile începând cu 16.01.2020 şi a dispus punerea în libertate”, a declarat, atunci Gabriel Arabelea, purtătorul de cuvânt al Tribunalul Olt.
 
Motivarea judecătorilor Diana Mihaela Cotoi şi Romeo Iulian Petcan a fost următoarea: "Nu există date din care să rezulte că acesta se sustrage de la buna desfăşurare a procesului penal, se constată inexistenţa unor motive relevante şi suficiente care să justifice, în continuare, privarea de libertate prin menţinerea măsurii arestării preventive, simpla menţinere a temeiurilor de fapt ale arestării iniţiale referitoare la suspiciunea comiterii faptei de care este acuzat, prin raportare la periculozitatea socială concretă a acestuia, nefiind aptă, să justifice, în sine, menţinerea arestării preventive a inculpatului Balint Albert Florian".
 

Când a aflat că va fi condamnat, Cămătaru Jr. a fugit din ţară

 
După ce a fost pus în libertate, fiul lui Sile Cămătaru a formulat o serie de contestaţii: să i se ridice controlul judiciar, a atacat rechizitoriul procurorilor şi a încercat prin avocaţii săi să întârzie cât mai mult începerea procesului.
 
În luna septembrie 2020, însă, magistraţii de la Judecătoria Slatina au discpus schimbarea controlului judiciar cu măsura arestării. Balint a contestat din nou decizia, dar de data aceasta Tribunalul Olt nu i-a mai admis cererea şi pe data de 24 septembrie 2020 s-a emis pe numele inculpatului mandatul de arestare care ar fi trebuit să fie dus de îndată la îndeplinire. Doar că Bebe Cămătaru nu a mai fost de găsit..
 

Balint a fost condamnat la 3 ani de închisoare

 
Sentinţa a venit pe data de 18 octombrie, iar cei care s-au pronunţat au fost magistraţii de la Judecătoria Slatina: "Condamnă pe inculpatul BALINT Albert Florian, recidivist postexecutoriu, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere... condamnă pe inculpatul BALINT Albert Florian, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice... contopeşte pedepsele aplicate anterior, aplicând inculpatului BALINT Albert Florian pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare care urmează a fi executată în regim de detenţie", se arată în hotărârea judecătorilor.
 

"Cum a fugit din ţară? De ce nimeni nu explică asta?"

 
După câteva luni de căutări, Albert Balint a fost prins în Germania şi extrădat pe data de 12 februarie.
 
"Cazul este revoltător. Cum a fugit din ţară acest băiat cuminte... Aşa ziceau magistraţii de la Olt care l-au lăsat liber că e. Cuminte! De ce nimeni nu explică asta? Poliţiştii nu-l găseau şi el ataca hotărârea de condamnare. Pe data de 30 octombrie a fost înregistrat apelul. La acea dată, teoretic, el era căutat. Nu ar fi interesant ca cineva să verifice toate aceste aspecte? Până acum acest individ nu a stat niciodată prea mult cu cătuşe. Probabil, la fel se va întâmpla şi de data aceasta. Vom vedea dacă va rămâne măcar aceşti 3 ani după gratii", au declarat pentru „Adevărul“ surse judiciare.
 
Apelul lui Albert Balint trebuia să se judece pe data de 15 februarie la Curtea de Apel Craiova. Întrucât nu s-a putut stabili legătura video cu Penitenciarul Aiud unde se află în prezent fiul lui Sile Cămătaru, magistraţii au amânat judecarea cauzei pe data de 5 martie 2021.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările