Cum va arăta moneda pe care italienii o scot în semn de preţuire pentru medicii şi asistenţii din linia întâi

Cum va arăta moneda pe care italienii o scot în semn de preţuire pentru medicii şi asistenţii din linia întâi

Italia va emite în anul 2021 o monedă de 2 euro dedicată personalului medical angajat în lupta Covid 19. Vor fi făcute trei milioane de exemplare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Monitorul Oficial italian nr. 306  a publicat anunţul emiterii, pentru anul 2021, a unei noi monede de 2 euro, în trei milioane de exemplare, dedicată profesioniştilor din prima linie împotriva Covid-19, anunţă rotalianul.com.
 
Moneda înfăţişează un bărbat şi o femeie îmbrăcaţi în echipament sanitar, cu măşti, un stetoscop şi o cartelă medicală, reprezentând medicii, asistenţii medicali, voluntarii şi tot personalul implicat în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

În partea de sus a noii monede se poate observa inscripţia „GRAZIE” (MULŢUMESC), iar pe părţile laterale crucea (simbolul medicinii) şi o inimă.

„Un gest simplu, dar semnificativ, care dă valoare în mod simbolic activităţii medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sănătăţii, în lupta împotriva pandemiei de Covid-19”, a spus Filippo Anelli, preşedintele Federaţiei Naţionale a Ordinelor Chirurgilor şi Dentiştilor (Fnomceo), conform publicaţiei Corriere della Sera.
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările