Craiova, împodobită deja pentru Crăciun şi Anul Nou, dar cu rata de infectare cu Covid-19 de 3 la mie

Craiova, împodobită deja pentru Crăciun şi Anul Nou, dar cu rata de infectare cu Covid-19 de 3 la mie

Decoraţiunile de Crăciun au fost deja instalate la Craiova FOTO Captură DIGI TV

Autorităţile din Craiova au instalat deja o mare parte din decoraţiunile luminoase pentru Crăciun şi Anul Nou, deşi mai sunt două luni până la aceste sărbători. În acelaşi timp, rata de infectare cu Covid-19 creşte constant în urbe.

Autorităţilor de la Craiova par să nu le pese prea mult de faptul că suntem în plină pandemie şi că sunt necesare în următoarea perioadă atât limitări drastice ale cheltuielilor publice, cât şi descurajarea evenimentelor publice.

Aşa se face că în capitala Olteniei a fost „furat” startul pregătirilor pentru Sărbătorile de Iarnă, montarea decoraţiunilor şi luminiţelor pe străzi fiind făcut cu mult înaintea marilor oraşe europene. Este de spus că în Viena, Praga sau Budapesta, decorarea începe în noiembrie sau chiar la începutul lunii decembrie, nu cu două luni înainte de Crăciun, ca la Craiova.

Oraşul a fost deja împodobit cu decoraţiuni de Crăciun, iar autorităţile au şi o explicaţie pentru situaţia cam neobişnuită: spun că au luat această decizie pentru ca oamenii să aibă un motiv de bucurie în această perioadă dificilă. 

Lucrurile sunt departe de a fi de sărbătoare la Craiova, care se află printre oraşele cu rata de infectare  cu Covid-19 de 3 la mia de locuitori, tendinţa fiind de creştere.

Totuşi, faţă de anii anteriori, edilii au decis ca în centrul oraşului să nu mai spectacole de Craciun şi de Revelion. Totodată, nu vor mai fi amplasate căsuţele tradiţionale, tocmai pentru a se evita aglomeraţia specifică şi a nu compromite măsurile de combatere a pandemiei.

Vă recomandăm şi:

FOTO Sensul giratoriu în formă de OZN, o nouă „premieră” la Cluj-Napoca. „Te şi aştepţi să iasă din ea un marţian mic”

VIDEO Zeci de luminiţe în mişcare ordonată, filmate pe cerul României. Ce reprezintă şi cui aparţin corpurile cereşti

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările