Craiova: „Bobocii“, la primul Gaudeamus Igitur

Unii au păşit pragul Universităţii curioşi să guste studenţia,alţii hotărâţi să îşi împlinească visul profesional. Studenţii Facultăţii de Drept au un singur gând: să înveţe să lupte împotriva corupţiei şi să profeseze cât mai curat cu putinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curiozitate şi solemnitate astăzi, în deschiderea anului universitar 2010 – 2011. Bobocii nu şi-au scăpat din ochi viitorii profesori şi nu au ţinut departe frumoasa emoţie, care-ţi înmoaie genunchii, când fredonezi pentru prima dată versurile celui vechi cântec studenţesc, „Gaudeamus Igitur“. Anamaria Cioclea este unul dintre cei peste 9.000 de boboci ai Universităţii din Craiova şi unul dintre studenţii care a ajuns în facultate în urma susţinerii examenului de admitere. A intrat în competiţie, cu emoţii la română şi, cu o notă aproape de 8.00, a devenit studentă la Drept.

„Am oscilat între Craiova şi Bucureşti, auzind că nu este prea bine cotată universitatea de aici, până când m-am interesat mai bine şi mi-am dat seama că nu e nicio diferenţă. Eu vreau să intru la Magistratură şi sunt decisă să lupt împotriva corupţiei“, spune fosta elevă a Colegiului Naţional Elena Cuza.  Ramona Bădescu, şi ea absolventă a aceluiaşi colegiu, a ales tot Dreptul şi, deşi greu, a preferat examenul pentru o selecţie de „mai bună calitate“. Examenul rămâne în picioare şi anul viitor, numai că la Specializarea Ştiinţe Administrative se va da la Economie. 

16 facultăţi şi 13 şcoli doctorale

Studenţii Universităţii din Craiova au la dispoziţie 106 specializări, 64 domenii de licenţă, 37 programe de master, cu 84 de specializări. Pentru cei din afara oraşului există 3.000 de locuri de cazare în 10 cămine studenţeşti. De aftfel, astăzi a fost inaugurat şi Căminul 14, a cărui cantină va fi dată luni în folosinţă.

„Noul an universitar 2010 – 2011, în ciuda contextului nefavorabil, se deschide sub auspicii positive. Avem un an corect din punct de vedere cifric şi calitativ, încă un cămin modern care face ca la noi să nu fie problem în ceea ce priveşte cazarea, un an cu proiecte importante în derulare, cu sume impresionante“, precizează Cristiana Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Universităţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările