Castelul Fermecat din Parcul „Romanescu” va fi redeschis. Vezi ce în ce va fi transformat monumentul istoric!

Castelul Fermecat din Parcul „Romanescu” va fi redeschis. Vezi ce în ce va fi transformat monumentul istoric!

Castelul va fi redeschis pentru public în următoarele săptămâni. Foto: Victor C. Boldîr

Castelul de poveste din Parcul Nicolae Romanescu va fi redeschis pentru public peste câteva săptămâni, spaţiul fiind amenajat ca terasă-bar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lăsat în paragină timp de câţiva ani de firma Coreal, deţinută de omul de afaceri craiovean Iulian Siclitaru, Castelul Fermecat a fost închiriat în urmă cu o lună de către un cunoscut craiovean, care a demarat deja reabilitarea imobilului.

Click pe poze pentru a vedea GALERIA FOTO!Înainte de începerea lucrărilor de renovare, clădirea cu o suprafaţă de 108 metri pătraţi se afla într-o stare avansată de degradare, fiind debranşată de la utilităţi. Castelul, construit în stil romantic, altădată un punct de reper pentru craiovenii şi turiştii care vizitau Parcul Romanescu, a fost vandalizat: geamurile au fost sparte, pe ziduri au apărut diferite mesaje, scrise de trecători, iar bucăţi din tencuiala clădirii s-au desprins. Noul chiriaş al clădirii intenţionează să organizeze aici evenimente culturale, încheind deja un contract de colaborare cu Filarmonica Oltenia.


Află astăzi, din ediţia regională „Adevărul”, cine a închiriat „Castelul Fermecat” din Parcul „Romanescu”!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările