Bătrânii din Dolj îngropaţi cu buldoexcavatorul-sicriu vor avea parte de slujbă şi un mormânt amenjat

Bătrânii din Dolj îngropaţi cu buldoexcavatorul-sicriu vor avea parte de slujbă şi un mormânt amenjat

Doi bătrâni din Dolj au fost înmormântaţi fără slujbă şi fără sicriu

Doi soţi din comuna doljeană Dobreşti au fost găsiţi morţi în locuinţă sâmbătă, 6 mai, în stare avansată de putrefacţie. Edilul localităţii a hotărât ca cei doi să fie îngropaţi în seara respectivă, aşa că i-a învelit în folie şi i-a dus la groapă în cupa unui buldoexcavator.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul comunei doljene Dobreşti a declarat că cei doi bătrâni au fost găsiţi fără sulflare şi era evident că muriseră de eva timp.Edilul a hotărât să îi ducă la groapă noaptea, cu un buldoexcavator, iar acum este arătat u degetul de localnici.
 
Arhiepiscopia Craiova a declarat că este regretabil ce s-a întâmplat şi nu sunt de accord cu modul cum au fost înhumaţi cei doi soţi. Preotul din localitate va oficia o slujbă şi se va ocupa de amenajarea mormântului.
 
Iniţial reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) au declarat că au constatat şi ei că nu există suspiciuni privind moartea celor doi bătrâni. Ulterior au anunţat că a fost deschis dosar penal şi că mai multe persoane vor fi duse la audieri. „S-a intocmit un dosar penal in care se efectueaza cercetari pentru a se stabili daca sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte“, a spus Amelia Barbu, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.
 
Oamenii din Dobreşti sunt stupefiaţi mai ales de faptul că cei doi au fost îngropaţi fără un ritual religios. „Ar fi trebuit să fie şi ei aşezaţi într-un sicriu, să aibă slujbă, dar totul s-a făcut pe repede înainte. Primarul a decis să facă aşa pentru că erau în stare de putrefacţie. Ei erau mai retraşi şi nu vorbeau cu lumea din sat, aşa că nimeni nu ştie când au murit“, a spus Ion Dincă, localnic.
  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările