Animalele de companie au un efect terapeutic şi ne pot ajuta să ne relaxăm atunci când suntem stresaţi

Animalele de companie au un efect terapeutic şi ne pot ajuta să ne relaxăm atunci când suntem stresaţi

Animalele de companie ne ajută să depăşim anumite momente grele Foto: divhair.ro

Animalele de companie ne oferă întotdeauna compasiune şi iubire necondiţionată, dar ne şi ajută să depăşim anumite momente grele din viaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Psihologii susţin că animalele de companie încurajează socializarea, însă cel mai important lucuru este că ne oferă iubire iubire necondiţionată. „Animalele de companie au un efect terapeutic pentru că putem să le atingem, iar acest lucru cu siguranţă ne ajută să ne calmăm atunci când suntem stresaţi. Joaca cu animalele de companie creşte nivelul de serotonină şi dopamină care calmează şi relaxează, dar şi poate scade nivelul de trigliceride şi colesterolׅ. Trebuie să ştim că grija pentru animalele de companie ne ajută să trăim mai mult“, a spus Alina Voicu, psiholog.

Care sunt beneficiile animalelor de companie:

-Animalele de companie ne ajută să ne schimbăm stilul de viaţă. Suntem nevoiţi să ne implicăm zilnic în activităţile vieţuitoarelor.

-În momentul în care alegem să ne cumpărăm un animal de companie trebuie să ţinem cont că are nevoie de mişcare. Acest lucru ne poate ajuta şi pe noi, iar astfel împreună vom face împreună mişcare.

-Animalele de companie ne ajută să socializăm cu cei din jur, atunci când ieşim la plimbare cu ele.

-Animalele de companie ne ajută la ameliorarea anxietăţii, dar şi la creşterea încrederii şi stimei de sine.

Psihologii au mai precizat că animalele de companie pot fi mai mult decât prieteni pentru copii. „Aceste animale de companie pot avea beneficii asupra celor mici, iar între cei doi se poate lega o relaţie specială. Jocul este întotdeauna un mod de comunicare între copil şi animal, iar astfel vom observa că cei mici sunt mult mai deschişi şi vor putea să îşi exprime mult mai uşor temerile“, a mai precizat Alina Voicu, psiholog.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: