Întrebarea obsesivă a femeii care şi-a pierdut fetiţa şi bărbatul în accidentul provocat de un sinucigaş: „Copilul, unde îmi e copilul? Soţul meu unde e?“

Întrebarea obsesivă a femeii care şi-a pierdut fetiţa şi bărbatul în accidentul provocat de un sinucigaş: „Copilul, unde îmi e copilul? Soţul meu unde e?“

Ramona Băcescu, alături de soţul şi fiica lor, Deia FOTO/ Facebook Dan Băcescu

Medicii de la Spitalul de Urgenţă din Craiova au încercat o zi întreagă să-i spună femeii că doar ea mai trăieşte, dar nu au avut puterea s-o facă. Familia din Motru ar fi trebuit să se bucure astăzi de prima zi de vacanţă, la mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ramona şi Dan Băcescu se îndreptau spre litoral când s-a întâmplat tragedia. Erau fericiţi. Fericită era şi Deia, prinţesa lor în vârstă de 6 ani. Cu câteva zile înainte îşi cumpăraseră maşina şi abia aşteptau să ajungă la mare unde îi aşteptau mai mulţi prieteni.

Hotărâseră să plece marţi dimineaţa foarte devreme pentru că aveau un drum lung de parcurs şi doreau să evite aglomeraţia. Până la Craiova, şoseaua a fost liberă.

Pe Centura de Nord a oraşului le-a apărut, însă, în cale o maşină la volanul căreia se afla un tânăr de 25 de ani. Acesta, când a văzut autoturismul soţilor Băcescu, a tras de volan, a intrat pe contrasens şi i-a lovit frontal.

Impactul a fost devastator. Ulterior, poliţiştii au stabilit de ce tânărul a intrat intenţionat în maşina soţilor Băcescu. Fusese părăsit de iubită şi dorea să moară. Asta a scris în biletul de adio pe care-l avea în buzunar.

"Să nu mori! Rezistă, copil frumos!"

 
Echipajele de salvare ajunse la faţa locului l-au găsit decedat pe şoferul vinovat de accident. Cei trei membri ai  familiei Băcescu erau încă în viaţă.
 
Deia şi tatăl, însă, abia mai aveau puls.
 
În timp ce medicii depuneau eforturi uriaşe să-i stabilizeze pe cei doi, mama care era în stare de şoc a fost urcată într-o ambulanţă şi dusă la Spitalul de Urgenţă Craiova.
 
După minute bune s-a reuşit resuscitarea copilului, apoi şi a tatălui.
 
"Să nu mori! Rezistă, copil frumos!", spuneau cadrele medicale continuu în timp ce apăsau pe pieptul fetiţei.
 
Până la urmă tatăl şi fetiţa au fost urcaţi în ambulanţe, dar nu au rezistat drumului până la spital. Prima care nu a rezistat a fost Deia. Inima lui Dan s-a oprit şi ea câteva minute mai târziu.
 

Cum a aflat mama că şi-a pierdut soţul şi copilul

 
După îngrijirile medicale primite, Ramona şi-a revenit şi a început imediat să conştientizeze ce se întâmplase.
 
„Copilul, unde imi e copilul?“. Asta a întrebat o zi întreagă. Pe medici, pe asistenţi, pe oricine intra în salon...
 
„Unde e copilul? Unde e soţul? Unde sunt? Spuneţi-mi! Vreau să-i văd!“
 
Nimeni nu avea, însă, puterea să-i spună adevărul. Femeia a aflat totul abia a doua zi dimineaţă, miercuri, 29 iulie.
 
Cadrele medicale au apelat la ajutorul unui psiholog şi al familiei. A aflat şi că cel care i-a distrus familia avea 25 de ani şi a intrat intenţionat în maşina lor pentru că dorea să moară din dragoste. 
 
Minute bune, femeia nu a scos niciun cuvânt. Apoi a început să plângă, să urle.
 
În cele din urmă, cei prezenţi au reuşit să o liniştească. Ramona Băcescu a cerut să fie externată pentru a-şi putea conduce pe ultimul drum copilul şi soţul.
 
Citiţi şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: