Vergil Chiţac, primarul Constanţei: „Mamaia s-a manelizat. Să nu mai vindem salam pe timp de vară acolo”

Vergil Chiţac, primarul Constanţei: „Mamaia s-a manelizat. Să nu mai vindem salam pe timp de vară acolo”

Foto Inquam Photos (arhiva)

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, anunţă că administraţia locală lucrează la un Regulament al staţiunii Mamaia. Acesta ar intra în vigoare chiar înainte de începerea sezonului estival 2021.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Vergil Chiţac a declarat miercuri, 3 martie, că există constituit un Comandament Litoral 2021, în care sunt implicate toate instituţiile din oraş, care va elabora un Regulament al staţiunii Mamaia.

„Eu cred că încă mai avem turism în Mamaia, deşi sunt unii sceptici care spun că Mamaia nu mai este staţiune. Turismul estival trebuie să se desfăşoare civilizat”, spune primarul.

Mai departe, Chiţac a vorbit despre cum arată turismul în această staţiune. „Turismul în Mamaia s-a manelizat. Acolo trebuie să opereze cei care au hoteluri şi restaurante, în condiţii civilizate şi cu respectarea legii”.

În urmă cu câteva zile, edilul a vorbit într-un interviu acordat cotidianului Focus Press despre o Hotărâre de Guvern din anul 2001 care obligă primăria să interzică în Mamaia comercializarea unor anumite tipuri de alimente. „Acolo fac business operatori în turism care au hoteluri şi restaurante şi mi se pare o concurenţă neloială. Pe de altă parte, se umple Mamaia de gunoaie, ori asta este staţiune turistică. Acesta este doar un exemplu, dar sunt mult mai multe exemple. Încet, încet o să facem ca turismul să fie civilizat”.

Astăzi, Vergil Chiţac nu a dorit să comenteze mai mult pe această temă, explicând că a spus doar atât în acel interviu: „să nu mai vindem salam în Mamaia pe timp de vară. Mi se pare de bun simţ.”

Regulamentul pentru staţiunea Mamaia ar putea fi finalizat într-o lună, mai arată primarul Vergil Chiţac.

Citeşte şi:

Mamaia, fără chioşcuri. Ce magazine vrea primarul să interzică: „Asta este staţiune turistică”

Paradoxul imobiliar de la Marea Neagră: apartamentele din Bulgaria, de trei ori mai ieftine decât în Mamaia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările