Vacanţe la jumătate de preţ pe litoralul românesc. Ultimul weekend de plajă VIDEO

Vacanţe la jumătate de preţ pe litoralul românesc. Ultimul weekend de plajă VIDEO

Litoral FOTO Călin Gavrilaş

Pe litoralul românesc s-au scris în acest weekend ultimele poveşti de vară. De astăzi, totul este pustiu. Operatorii de plajă au tras obloanele şi doar câteva terase îşi mai îmbie clienţii cu preparate de sezon.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi vara a trecut de aproape o lună, plajele au fost în weekend pline de turişti, atraşi de vremea neobişnuit de caldă, temperaturile la amiază ajungând la 30 de grade Celsius. Cei care au ales această perioadă pentru a-şi petrece vacanţa pe litoralul românesc plătesc la jumătate faţă de cât ar fi achitat în perioada de vârf a sezonului estival. 
 
Spre exemplu, la Alezzi Beach Resort Mamaia Nord, preţul pe cameră a scăzut de la 146 euro la 51 euro, iar la Hotel Edmond din Eforie Sud tariful a fost redus de la 660 de lei la 391 lei. La Pensiunea Trident Costineşti, cine venea în iulie achita 320 de lei pentru o cameră dublă, iar acum 198 de lei.
 
Unii hotelieri au afişat şi preţurile pe octombrie. Astfel, cei care vor dori să vină la mare pentru aerosoli se pot caza la Apartament Regim Hotelier Onix Mamaia plătind pe cameră 255 de lei în perioada 1 – 31 octombrie, faţă de 500 de lei cât achitau pentru perioada 1 – 31 august. 
 
O cameră mai ieftină cu câţiva lei 
 
Preţuri mai mici sunt şi în cadrul Programului „Litoralul pentru toţi“, care se derulează în perioada 1 – 30 septembrie şi în care sunt înscrise 42 de hoteluri de pe întreg litoralul.
 
 La Hotel Bran Bega din Eforie Nord, tarifele au scăzut în perioada 11 – 30 septembrie. O cameră dublă costă 351 lei/noapte, pentru 2 persoane, cu mic dejun, pentru minimum 4 nopti. Pentru primele zile din septembrie, tariful pentru aceeaşi cameră era 357 de lei. 
 
În Costineşti, la Casa Maria, în perioada 6 – 21 septembrie, o cameră dublă costă 152 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus. Oferta este valabilă pentru cinci nopţi de cazare. Tariful standard pentru cine doreşte să se cazeze aici este de 181 de lei. În plin sezon, preţul urca până la 300 de lei. 
 
Hotel Flora din Mamaia oferă în perioada 6 – 30 septembrie o cameră dublă standard la  157 lei/noapte, un apartament la 291 lei/noapte, doar cazare, iar cei care doresc mic dejun plătesc 358 lei/noapte. 
 
„Turiştii au toate motivele să aleagă o vacanţă la mare în extra-sezon. În primul rând, tarifele sunt mult mai mici decât în luna august şi ne aşteptăm ca de această oportunitate să profite atât cei care nu au reuşit să ajungă la mare în mijlocul verii, dar şi turiştii care doresc a doua vacanţă pe litoral”, a spus Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. 
 
Sunwaves, ultimul eveniment al sezonului, s-a ţinut la Olimp
 
Cluburile de fiţe din Mamaia Nord s-au închis de weekendul trecut, însă petrecăreţii au venit în număr mare la festivalul de muzică electronică Sunwaves, care are loc în staţiunea Olimp, în perioada 16 – 21 septembrie. Intrarea costă  250 de lei, paharul de băutură – 25 de lei, iar 15 lei shotul. Angajaţii spun că au venit la festival foarte mulţi italieni şi francezi. Majoritari au fost românii, dar nu constănţeni. 
 
Cum va fi vremea
 
Din păcate, meteorologii au veşti proaste pentru următoarele zile, când temperaturile vor coborî sub 20 de grade Celsius şi pe litoral. În regiunile din jumătatea de sud, cerul se va înnora treptat şi va ploua local; vor fi mai ales averse însoţite şi de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi parţial noros, iar ploile pe spaţii mici. 
 
Valorile termice urmează a fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Cel mai mult temperaturile vor coborî în regiunile nord-vestice şi nord-estice.
ANM anunţă că va ploua mai mult în regiunile sudice şi sud-estice, iar în restul ţării vor fi cantităţi normale pentru acest interval. 
 
 
Vă mai recomandăm:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările