Top 10 minciuni ale lui Radu Mazăre. Opoziţia enumeră promisiunile nerealizate ale primarului Constanţei

Top 10 minciuni ale lui Radu Mazăre. Opoziţia enumeră promisiunile nerealizate ale primarului Constanţei

Radu Mazăre la DNA Constanţa Foto Adevărul Constanţa

Cu prilejul zilei de 1 Aprilie, Opoziţia a realizat un top 10 al păcălelilor primarului Radu Mazăre. „Am selecţionat cele mai gogonate minciuni ale primarului Radu Mazăre, din anul 2004 şi până în prezent“, arată Asociaţia M10 Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mâine este 1 Aprilie, Ziua păcălelilor. Cu greu, într-o misiune aproape imposibilă, Asociaţia M10 Constanţa a selecţionat cele mai gogonate minciuni ale primarului Radu Mazăre, din anul 2004 şi până în prezent. Spunem cu greu, întrucât minciunile sunt mult mai multe, însă 10 sunt mai gogonate decât toate“, arată Asociaţia M10 Constanţa.

Iată topul realizat de M10:

„1.    Un nou CET, o gigacalorie mai ieftină

Nu este cea mai gogonată minciună, însă este cea care a găurit adânc buzunarele constănţenilor. Este o promisiune făcută în campania electorală din anul 2012, după ce în iarna anului 2011 constănţenii au ales între pâine şi medicamente pe de o parte şi plata întreţinerii pe de altă parte (în condiţiile în care bani au fost, sunt şi vor fi în bugetul local pentru subvenţionarea gigacaloriei pentru toţi constănţenii, în aceleaşi condiţii ca şi până în anul 2011). După alegerile locale din anul 2012, CET-ul este acelaşi, gigacaloria rămâne printre cele mai scumpe din ţară, iar constănţenii tot ies din iarnă cu datorii mari la întreţinere. Cel puţin pentru cinism, merită locul 1.

2.    Reabilitarea Cazinoului

După ce, în anul 2007, primarul a anunţat cu surle şi trâmbiţe concesionarea Cazinoului către firma israeliană Queenco, trei ani mai târziu ne-a informat că «firma a intrat în incapacitate de a mai băga toţi banii şi de a renova din cauza crizei internaţionale» («a mai băga toţi banii» înseamnă că a investit ceva, dar nu se ştie ce, cât, cum şi unde pentru că edificiul arăta/arată jalnic). În vara anului 2010, Radu Mazăre ne-a anunţat că «există doritori, inclusiv în China, care au cazinouri în Macao şi care ar fi interesaţi să cumpere». După ce vreme de patru ani  n-am văzut picior de chinez prin zonă, în luna februarie a anului 2014 acelaşi edil ne-a informat că «plec în Elveţia ca să mă întâlnesc cu un grup de investitori pentru Cazinou». După şapte ani de plimbări printre investitori fictivi, cu investiţii fictive, Cazinoul a ajuns la Compania Naţională de Investiţii care, pentru moment, doar promite reabilitarea sa. Până la fapte să sperăm că nu se prăbuşeşte ceva prin interior.

3.    Joaca de-a demisia

În campania prezidenţială din anul 2009, Radu Mazăre ne-a întrebat: «cine pleacă, eu sau Băsescu?», Traian Băsescu a rămas şi el n-a plecat; în campania din anul 2014 ne-a promis că «dacă nu iese Ponta […] eu nu mai stau», Ponta n-a ieşit şi el a stat. Recent, la ieşirea din «beciul domnesc» ne-a asigurat că demisia din funcţia de primar este o chestiune de zile. Au trecut vreo 14 zile şi... nimic.

4.    Construirea a 7 insule artificiale în Marea Neagră (4 Mamaia + 3 Constanţa) la aproximativ 500 m. de ţărm – promisiune de campanie (2008-2012)

Un fel de autostradă suspendată a lui Sorin Oprescu, o secvenţă dintr-un film SF.

5.    Realizarea unui orăşel lacustru (insulă artificială) cu suprafaţa de 5 hectare pe lacul Siutghiol şi a unor canale de legatură şi ecluze între Marea Neagră-Siutghiol şi Siutghiol-Tăbăcarie – promisiune de campanie (2008-2012)

Primarul Capitalei a promis o singură autostradă suspendată. Radu Mazăre l-a umilit şi s-a întrecut pe sine la fantasmagorii. Probabil că după o noapte grea de club sau o tură pe carul alegoric îţi vin tot felul de idei...

6.    Reînfiinţarea zonei Expo-Flora în parcul Tăbăcărie completată cu o seră de iarnă cu vegetaţie indigenă diversă – promisiune de campanie (2008-2012)

Dacă citim «City Mall» în loc de «Expo-Flora» şi «cârciumile din mall şi parc» în loc de «seră de iarnă cu vegetaţie indigenă diversă», atunci vom înţelege că proiectul a fost realizat şi este în plină extindere.

7.    Realizarea unor parcări multietajate în Constanţa şi Mamaia (aproximativ 10.000 de locuri de parcare) – promisiune de campanie (2008-2012)

Dacă eşti conducător auto, nici nu ştii ce să faci, să plângi sau să râzi...

8.    Construirea unui bazar oriental în formă de cetate cu funcţiuni comerciale, terase, restaurante, spaţii de recreere – suprafaţă 10.000 mp (în zona Poarta I) – promisiune de campanie (2008-2012)

Da, a promis şi aşa ceva. Evident că n-a făcut. Probabil că a şi uitat.

9.    Înfiinţarea unui parc modern cu dotări moderne pentru recreere în zona Tomis I - Tomis II, suprafaţa 91.000 mp – promisiune de campanie (2008-2012)

Unde este? Vrem şi noi, copiii, rudele şi toată lumea să ne recreăm în el!

10.    Realizarea unei perdele forestiere în jurul municipiului pentru stoparea fenomenului de deşertificare ce înaintează dinspre carierele de calcar scoase din circuit – promisiune de campanie (2008-2012)

Dacă citim supermarketuri, hoteluri, clădiri sau alte betoane, în loc de perdele forestiere, putem spune că şi acest proiect s-a realizat“.

Mihai Petre, preşedintele M10 Constanţa, precizează că acestea sunt cele mai gogonate minciuni ale lui Radu Mazăre. „Este de râs, dar un râs amar. Aşa cum au fost mandatele sale pentru Constanţa şi pentru constănţeni“, conchide Mihai Petre.

Vă mai recomandăm

Motivele pentru care Mazăre trebuie să plece de la Primăria Constanţa, enumerate de Opoziţie

Radu Mazăre a lipsit de la şedinţa Consiliului Local. În absenţa sa au apărut tensiuni în grupul consilierilor PSD

Nicolae Moga a fost numit preşedinte interimar al PSD Constanţa după demisia lui Radu Mazăre

VIDEO Declaraţiile care l-au adus pe Mazăre în prim-plan: urmărit de mafioţi în Madagascar, demisii pe bandă şi glume cu preşcolarii

Arpad Paszkany a recunoscut că Radu Mazăre i-a cerut un milion de euro pentru construirea unui mall

VIDEO Mazăre s-a răzgândit? Decizia de demisie de la Primărie e luată doar în proporţie de 90%

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările