Teatrul de Stat deschide stagiunea cu o premieră. Spectacolul este nerecomandat copiilor sub 14 ani

Teatrul de Stat deschide stagiunea cu o premieră. Spectacolul este nerecomandat copiilor sub 14 ani

Afisul spectacolului

În weekend-ul 25 – 26 septembrie, Teatrul de Stat Constanţa deschide stagiunea 2021 – 2022 cu o premieră. Spectacolul GOI PUŞCĂ, după filmul The Full Monty, text de Simon Beaufoy, traducerea Bogdan Budeş, este regizat de Vlad Cristache. Reprezentaţiile sunt programate sâmbătă şi duminică, de la ora 19:00.

O comedie britanică plină de suflet, care a avut un succes imens la ecranizare, numărându-se printre filmele cult din anii ’90. Şase şomeri din Sheffield ajung la capătul puterilor şi, pentru a se redresa, decid să facă împreună un show de striptease pentru toate femeile din oraş. Ei încearcă să-şi rezolve, astfel, diversele probleme: unul nemaiputând să plătească pensia alimentară şi să-şi vadă copilul, prietenul său cel mai bun îndepărtându-se de soţia lui, căci nu se mai simţea bărbat îndeajuns, altul minţindu-şi în fiecare zi soţia că pleacă la muncă, pentru a nu-i provoca o decepţie, deşi era şomer de 6 luni, iar altul fiind în pragul sinuciderii.
Scenografia poartă semnătura Mădălinei Niculae, iar coregrafia este realizată de Ştefan Lupu, cu asistenţa actriţei Florinei Stănculeţ. Lighting design-ul este realizat de Alexandru Bibere. 
 
În distribuţie: Marian Adochiţei, Ionuţ Paul Ştefan, Iulian Enache, Theodor Şoptelea, Florentin Roman, Florin Aioane/ Ştefan Mihai, copilul Matei Doreanu, Alina Manţu, Florina Stănculeţ, Liliana Cazan / Luiza Sarivan, Liviu Manolache / Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Adi Dumitrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Laura Iordan-Adrian, Georgiana Mazilescu, Lana Moscaliuc şi Ecaterina Lupu/ Cristiana Luca.
Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 14 ani.
 
„Este un spectacol despre omul obişnuit care reuşeşte să facă ceva, să dea un pumn în gură sistemului şi să arate că şi el are un sens, nu trebuie să ceară voie să trăiască” spune regizorul Vlad Cristache. ”O comedie despre nişte băieţi amărâţi, pe care societatea i-a mestecat şi i-a scuipat, nişte şomeri vai de capul lor, care simt că şi-au pierdut şi bărbăţia odată cu jobul şi încearcă să se reclădească, suindu-se unul pe umerii celuilalt, prin prietenie, prin solidaritate, cu multă candoare. 
 
Ca să-şi arate că sunt bărbaţi, vor să facă un show de striptease pentru toate femeile din oraş, cu speranţa că se vor îmbogăţi şi îşi vor rezolva diversele probleme pe care le are fiecare dintre ei. Aceşti oameni fac împreună ceva atât de stupid cum e un show de striptease, dar atât de frumos e tot drumul lor până ajung să facă asta, încât show-ul din final este o victorie, chiar dacă ei nu sunt cei mai buni dansatori sau cei mai sexy bărbaţi.
Totul se petrece în Anglia de pe vremea lui Margaret Thatcher, o vreme a capitalismului sălbatic, când toate programele de asistenţă socială sunt oprite, fabricile şi uzinele sunt falimentate pentru că nu sunt profitabile. O societate nu foarte departe de societatea românească, în care foarte mulţi oameni simt că nu-şi mai găsesc locul. „Goi puşcă” este un spectacol făcut pentru toţi aceşti oameni simpli care au dreptul să existe”. 
 
Regizorul Teatrului de Stat Constanţa, Vlad Cristache, este unul dintre cei mai titraţi, premiaţi şi nominalizaţi regizori români din generaţia tânără; la numai 34 de ani, are deja zeci de spectacole – circa 40 – montate în numeroase teatre din capitală şi din ţară. Montează câte cel puţin patru spectacole pe an, iar la Constanţa a regizat mai întâi spectacolul „Lasă-mă să intru”, un thriller poetic, apoi, în timpul carantinei, spectacolul lectură „Copilul acesta” de Joël Pommerat – difuzat online, iar la sfârşitul lui 2020, dar cu premiera amânată în 2021, tot din cauza pandemiei, o comedie muzicală de Eugène Labiche, „Crima din strada Lourcine”. 
 
În 2011 a fost nominalizat pentru debut la Gala Premiilor Uniter pentru regia spectacolului „Peer Gynt”; spectacolul „Deşteptarea primăverii” de la Teatrul Mic a avut trei nominalizări în 2017, printre care la premiul pentru Cel mai bun spectacol; spectacolul „True West” de Sam Shepard a intrat în selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru 2019; spectacolul „Romanţioşii” de Edmond Rostand a obţinut trei premii la Festivalul Naţional de Comedie Galaţi 2019, printre care premiul pentru Cel mai bun spectacol.
 
Mădălina Niculae, cea care a gândit decorul şi costumele spectacolului „Goi puşcă”, este unul dintre scenografii preferaţi de Vlad Cristache şi lucrează, de obicei, alături de Andreea Tecla. Împreună au semnat scenografia pentru „Lasă-mă să intru” şi pentru „Crima din strada Lourcine”, şi tot împreună au câştigat, în 2019, premiul UNITER pentru debut, cu „R.U.R” de Karel Čapek, regia Vlad Cristache, la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, secţia germană. 
 
Ştefan Lupu a coordonat mişcarea scenică şi coregrafia. Este dansator, actor şi regizor, cea mai recentă realizare a sa la Constanţa fiind montarea spectacolului „Alice în Ţara Oglinzilor”, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare”. În 2014 a primit Premiul special al UNITER pentru rolul din spectacolul de teatru-dans „Zic-Zac”.
 
Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanţa pot fi achiziţionate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanţa - Bulevardul Ferdinand Nr. 11
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările