Taxă de 5 lei/zi pentru turiştii care se cazează în staţiunile din sudul litoralului

Taxă de 5 lei/zi pentru turiştii care se cazează în staţiunile din sudul litoralului

Staţiunea Olimp

Turiştii care vor merge anul acesta în vacanţă la Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp şi Mangalia vor plăti o taxă de 5 lei/zi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În staţiunile administrate de primăria Mangalia (Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp) se va percepe o taxă de 5 lei/zi turiştilor.

„Se aprobă instituirea taxei speciale de staţiune în municipiul Mangalia, începând cu data de 01.01.2021. Taxa specială se instituie în vederea promovării turistice a Municipiului Mangalia şi a staţiunilor arondate, reprezentând venit cu destinaţie specială la bugetul local”, se arată în Hotărârea adoptată de Consiliul Local Mangalia.

Documentul precizează că taxa este necesară pentru iniţierea şi realizarea programelor de dezvoltare ale destinaţiei turistice integrate Mangalia, precum şi pentru sustenabilitatea circulaţiei turistice către zona de sud a litoralului românesc.

Taxa specială de 5 lei/zi pentru fiecare turist va fi utilizată în vederea dezvoltării infrastructurii turistice şi de întreţinere a destinaţiei turistice Mangalia şi pentru punerea în valoare a patrimoniului turistic din municipiul Mangalia şi staţiunile arondate.

Sunt scutite de la plata taxei de staţiune următoarele categorii de persoane: veteranii de război, văduvele de război şi văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război, foştii deţinuţi politici, persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele încadrate în gradul I de invaliditate şi reprezentanţii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate; posesorii biletelor de tratament emise de Casa Naţională de Pensii Publice şi Case Teritoriale; persoanele asigurate prin C.A.S. care beneficiază de servicii de tratament pe bază de trimitere medicală.

Taxa se reţine la sursă de către structurile de cazare turistică, care o evidenţiază distinct şi o înregistrează în contabilitate, separat de pachetul de servicii şi nu este purtătoare de T.V.A.

Citeşte şi:

Slujbă de Înviere la malul Mării Negre. ÎPS Teodosie a adus Lumina Sfântă din larg LIVE VIDEO

Copil de 12 ani, bătut în parc de un bărbat din oraşul constănţean Ovidiu. Individul este cercetat penal 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările