Reţeta zilei oferită de DNA: „Mazăre la fiert până se înmoaie, apoi băgat la rece“

Reţeta zilei oferită de DNA: „Mazăre la fiert până se înmoaie, apoi băgat la rece“

Radu Mazăre - caricatură de Aurel Miclea

Arestarea lui Radu Mazăre a fost salutată de internauţii constănţeni. Cei mai mulţi îşi doresc oraşul scăpat de dominaţia echipei Mazăre-Constantinescu şi renaşterea urbei prin proiecte ample pentru dezvoltarea comunităţii.

„Facem cinste“, se bucurau constănţenii care fac parte din electoratul care nu l-a votat pe Mazăre. Primar din anul 2000, Radu Mazăre se află la al patrulea mandat de edil-şef, ce a fost posibil ca urmare a neparticipării la vot a electoratului instruit şi independent financiar de ajutoarele sociale. Inerţia constănţenilor care puteau decide soarta votului a permis astfel perpetuarea lui Mazăre la cârma oraşului, acesta fiind ales practic doar de 30% din cetăţenii cu drept de vot.

Votul de la 16 noiembrie 2014, născut din spuma Facebookului, dă însă speranţe că mobilizarea va funcţiona în ziua alegerilor locale, care va fi la termenul din iunie 2016. „Nu vor fi alegeri anticipate, primăria va fi condusă prin delegare de viceprimari, căci Guvernul nu-şi permite acum organizarea unor alegeri pe care le-ar pierde sigur“, au comentat politicieni ai Opoziţiei.

Comunitatea este încă divizată de opinii ale constănţenilor - unii îl adulează pentru „tot ce a făcut“ pentru Constanţa, alţii îl trag la răspundere pentru tot ce nu a făcut pentru Constanţa, oraşul pe care bucureşteanul Mazăre spune că-l iubeşte atât de mult.

„Vă bucuraţi ptr puiul ala, dar nu vedeţi ca avem cele mai mari taxe din ţară, cea mai scumpa gicalorie din ţară, niciun investitor care sa creeze locuri de munca, numai Mall-uri, peste tot în ţară companii internaţionale au investit numai în Constanţa unde avem infrastructura care nu o mai are nimeni, autostrada, port, aeroport nu investeşte nimeni? Oare de ce? Ptr ca o mana de mafioţi au pus mana pe oraşul asta şi nu se poate face nimic dacă nu cotizezi la ei. Mâncaţi puiul ala liniştită, dar nu va gândiţi ca aveţi copii, nepoţi care nu pot face nimic în oraşul asta“, reproşează celorlalţi Ovidiu, unul dintre constănţenii nemulţumiţi de starea oraşului.

Alţii au reuşit să se amuze de vestea aşteptată. Sorina a parafrazat imnul 2014 al staţiunii Mamaia cântat de Delia şi Speak - „A cui eşti tu? Sunt a lu' Pârnaia! Imnul staţiunii Mamaia de anul ăsta“, în timp ce bloggerul Răzbunarea Căpşunarului a dat reţeta zilei: „Se iau 70-80 kile de mazăre, se ţin la fiert 24 de ore. Dacă nu se înmoaie, se mai lasă 30 de zile sau se bagă la rece. Reţeta zilei este oferită de DNA, numărul 1 în toate sondajele de opinie“.

Alte glume despre Radu Mazăre au fost făcute de publicaţia de satiră Revista Kamikaze într-o colecţie care a făcut înconjurul internetului:
•    Bucurie fără margini în arestul poliţiei: face cinste salvamarul.
•    Ce este ciudat e că Mazăre s-a dus în arest DNA fără manechine. Chiar n-au nici o scuză, pentru că sunt în vacanţă.
•    Pe Mazăre trebuia să-l ridice nu cu duba, ci cu carul alegoric.
•    Radu Mazăre nu recunoaşte autoritatea DNA-ului din România. După el, singurul organ de anchetă este DNA Rio de Janeiro.
•    Radu Mazăre a cerut să nu mai fie judecat de magistraţi, la Tribunal, ci de juriul de la Dansez pentru Tine.
•    Uşor-uşor, Mazăre va renunţa la ţinutele tip Che Guevara şi se va îmbrăca în stil Zeghe Vara.
•    Radu Mazăre a fost până acum ofiţer german, spartan, samurai, sultan, aviator, ţar, rege, chiar şi primar. E clar, cu deghizarea în mireasă la festivalul stingerii luminilor de la Poarta Albă îşi va desăvârşi cariera.
•    Ştiţi costumul de salvamar pe care l-a lansat Radu Mazăre în urmă cu doi ani: în dungi roşu cu galben. Laura Codruţa Koveşi jură că e alb cu negru.

Vă mai recomandăm

VIDEO Radu Mazăre, luat peste picior pe Facebook. I se spune „El Condamnate“

VIDEO Mihai, fratele lui Radu Mazăre, primele declaraţii după arestare: „El a fost surprins, dar e pregătit psihic. Viaţa noastră este de la agonie la extaz“

Radu Mazăre este în custodia Poliţiei Constanţa. Primarul va rămâne în arest timp de 30 zile

„Arestarea lui Mazăre era de aşteptat. Oraşul Constanţa trebuie să renască“

„Va urma un an de interimat la Primăria Constanţa. Alegerile vor avea loc la termen, în iunie 2016“

„Ilegalităţile din Primărie se vor opri odată cu arestarea lui Mazăre“

„Cât va sta în arest, poate Radu Mazăre se va gândi cât rău a făcut Constanţei“

Top 10 minciuni ale lui Radu Mazăre. Opoziţia enumeră promisiunile nerealizate ale primarului Constanţei

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările