Radu Mazăre pregăteşte Revoluţia Facebook la Primăria Constanţa

Radu Mazăre
pregăteşte Revoluţia Facebook la Primăria Constanţa

Radu Mazăre explică avantajele Facebook-ului la Primăria Constanţa.   FOTO: Adevarul

Primarul Radu Mazăre a adunat vineri zeci de angajaţi din cadrul primăriei pentru a le prezenta cel mai nou proiect: pagina de facebook a Primăriei Constanţa. Mazăre susţine că această plaformă de socializare nu mai poate fi ignorată şi că va uşura legătura cu cetăţenii.

Radu Mazăre spune că s-a convins de puterea Facebook-ului în România după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. “Ştiam ce important fusese Facebook-ul în Turcia, Egipt, Siria, Kiev. După ce am văzut ce s-a întâmplat la alegeri mi-am dat seama că este o platformă care nu mai trebuie ignorată”, a afirmat Mazăre.

El recunoaşte că de la această pagină de Facebook se va ajunge la o modificare a schemei de funcţionare a Primăriei. Astfel,  va exista un dispecerat care va coordona toate informaţiile care intră pe Facebook sau care sunt primite prin intermediul acestuia. De asemenea, fiecare direcţie, fiecare regie din subordinea Primăriei trebuie să îşi desemneze un om care să ţină legătura cu dispeceratul şi să-l alimenteze în permanenţă cu informaţii de interes public care să fie cunoscute de către constănţeni, dar care să primească eventualele sesizări ale cetăţenilor şi să răspundă la acestea.

“O să vă controlez fiindcă nu putem rămâne amorţiţi, lumea s-a schimbat. Dacă percep ce vor oamenii prin aceste structuri de socializare, asta facem. Nu ştiu dacă populaţia vrea să oferim fasole cu cârnaţi de Ziua Naţională, unii spun că vor, alţii că nu vor, aşa vom afla mai bine. Apoi, vom anunţa lucrurile de interes public, compartimentul care se ocupă de distribuirea informaţiei va posta zilnic. Un om din fiecare direcţie va da în fiecare zi informaţii despre proiecte şi stadiul lor, tot ce este de interes public.  Şi text şi foto. Vă fac pe toţi ziarişti. Cuvinte puţine, imagini obligatorii”, a spus Mazăre.

Departamentul care se va ocupa de Facebook va avea pentru început 15-20 de oameni, toţi din cadrul Primăriei, pentru că nu se vor face angajări. Pe lângă anunţurile, evenimentele, proiectele Primăriei, vor putea fi făcute şi sesizări, iar populaţia va fi consultată cu privire la diverse teme de interes general tot prin intermediul reţelei de socializare. Convins de puterea Facebook-ului, Mazăre a recunoscut că-şi va face în curând şi o pagină personală şi ia în calcul ca şi Consiliul Local Municipal să devină activ pe această reţea de socializare.
 

Vă mai recomandăm:


Radu Mazăre, despre relaţia sa cu DNA-ul: “Una de prietenie, o să ne căsătorim până la urmă”

Radu Mazăre renunţă la Portul Constanţa. Primarul crede că guvernanţii vor rezolva problemele constănţenilor

Radu Mazăre, iertat de plângerea penală pentru antisemitism. „Timpul ne va arăta dacă regretele dumneavoastră sunt sincere“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările