Radu Mazăre, transferat în "Beciul Domnesc". Primarul va sta 30 zile în arestul Poliţiei Capitalei

Radu Mazăre, transferat în 

Mazăre va avea meniul din arestul Poliţiei Capitalei. FOTO

Radu Mazăre a fost transferat în arestul Poliţiei Capitalei. Decizia a fost luată de un procuror DNA care îl va audia pe primarul de Constanţa în următoarele 30 zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Radu Mazăre a plecat vineri, 3 Aprilie, dupa ora 17.00 din arestul IPJ Constanţa în cel al Poliţiei Capitalei. 

Aceasta este a treia oară când Radu Mazăre ajunge în aşa-numitul Beci Domnesc. Până acum, edilul a fost cazat doar pentru o singură noapte pentru că magistraţii au considerat că nu se impune arestul preventiv. 

Ultima decizie a magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a trimis pe primarul de la malul mării pentru 30 zile la răcoare.      

În acest dosar, omul de afaceri Árpád Pászkány le-ar fi spus procurorilor că Radu Mazăre ceruse mită un milion de euro pentru a elibera rapid un certificat de urbanism.


În referatul procurorilor, se arată cum a luat Radu Mazăre o şpagă de un milion de euro de la reprezentanţii societăţii Tripont Invest SRL, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unui proiect imobiliar de tip mall, pe care această societate intenţiona să îl dezvolte în Constanţa.

În discuţiile telefonice interceptate de procurori, Árpád Pászkány, unul dintre investitorii mall-ului, se referea la Radu Mazăre cu numele conspirativ de ”Fasole”: ”Árpád Pászkány: La cine, la cine te referi ca abordat direct? George: Ăla, fasole (Mazăre Radu Ştefan - n.r.)”.

Pászkány a explicat procurorilor cum a ajuns mita la Radu Mazăre. „Este adevărat că Ciorcă Vasile Florin mi-a transmis că, pentru obţinerea la timp a autorizaţiilor, avizelor şi a altor documente emise de Primăria Constanţa, trebuie să încheiem un contract de publicitate cu firma Neptun TV, în valoare de 1 milion de euro. Eu am fost de acord cu acest lucru. (...) Cred că, dacă nu ar fi fost încheiat acest contract de publicitate, ar fi putut fi probleme cu emiterea autorizaţiilor, avizelor, certificatelor de construcţie de către Primăria Constanţa, spre exemplu prin întârzierea emiterii lor”, a spus omul de afaceri Árpád Pászkány despre mita pentru Radu Mazăre, conform motivării magistraţilor.

Acelaşi document arată că o declaraţie incriminatoare la adresa lui Radu Mazăre i-a aparţinut chiar unui subaltern al acestuia. „Arhitectul-şef de la Primăria Constanţa, Toma Ionuţ, a făcut declaraţii despre existenţa acestor mite care erau pretinse atât de către funcţionarii mici, cât şi de către funcţionarii de rang înalt”, subliniază magistraţii în motivare.

Toţi martorii au arătat că Radu Mazăre a primit mita prin intermediul lui Sorin Strutinsky, asociat şi administrator al societăţii Soti Cable Neptun SRL, banii find daţi prin încheierea contractelor fictive de publicitate.

Aceste contracte au fost întocmite în momente-cheie ale emiterii documentaţiilor de urbanism, iar prelungirea autorizaţiei de construire a fost făcută chiar înainte de a fi formulată o cerere în acest sens.

Vă mai recomandăm:

Surpriza PNL pentru Primăria Constanţa: Ramona Mănescu. Ea este dispusă să intre în competiţia pentru desemnarea candidatului liberal

„Arestarea lui Mazăre era de aşteptat. Oraşul Constanţa trebuie să renască“

„Cât va sta în arest, poate Radu Mazăre se va gândi cât rău a făcut Constanţei“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările