Radu Mazăre este în custodia Poliţiei Constanţa. Primarul va rămâne în arest timp de 30 zile

Radu Mazăre este în custodia Poliţiei Constanţa. Primarul va rămâne în arest timp de 30 zile

Radu Mazăre va petrece paştele în arest. FOTO Mediafax

Primarul de Constanţa a ajuns la sediul IPJ Constanţa după ce a fost oprit în trafic. Radu Mazăre a fost arestat preventiv pentru 30 zile de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Conform unor surse, Radu Mazăre abia îşi terminase masa de prânz la un restaurant din Constanţa în momentul în care a fost ridicat de oamenii legii. 

Primarul de la malul mării a fost dus în arestul IPJ Constanţa pentru că el are domiciliul în oraş. Totodată, edilul va rămâne pentru moment la Constanţa. 

Atunci când procurorul de caz va face o cerere în acest sens, Mazăre va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei. Măsura este necesară pentru că primarul trebuie audiat de mai multe ori pe perioada arestului preventiv.

Decizia arestării lui Mazăre aparţine magistraţilor ÎCCJ care au judecat miercuri, 1 Aprilie contestaţia propusă de procurorii DNA.

Omul de afaceri Árpád Pászkány le-ar fi spus procurorilor că Radu Mazăre ceruse mită un milion de euro pentru a elibera rapid un certificat de urbanism.


În referatul procurorilor, se arată cum a luat Radu Mazăre o şpagă de un milion de euro de la reprezentanţii societăţii Tripont Invest SRL, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unui proiect imobiliar de tip mall, pe care această societate intenţiona să îl dezvolte în Constanţa.

În discuţiile telefonice interceptate de procurori, Árpád Pászkány, unul dintre investitorii mall-ului, se referea la Radu Mazăre cu numele conspirativ de ”Fasole”: ”Árpád Pászkány: La cine, la cine te referi ca abordat direct? George: Ăla, fasole (Mazăre Radu Ştefan - n.r.)”.

Pászkány a explicat procurorilor cum a ajuns mita la Radu Mazăre. „Este adevărat că Ciorcă Vasile Florin mi-a transmis că, pentru obţinerea la timp a autorizaţiilor, avizelor şi a altor documente emise de Primăria Constanţa, trebuie să încheiem un contract de publicitate cu firma Neptun TV, în valoare de 1 milion de euro. Eu am fost de acord cu acest lucru. (...) Cred că, dacă nu ar fi fost încheiat acest contract de publicitate, ar fi putut fi probleme cu emiterea autorizaţiilor, avizelor, certificatelor de construcţie de către Primăria Constanţa, spre exemplu prin întârzierea emiterii lor”, a spus omul de afaceri Árpád Pászkány despre mita pentru Radu Mazăre, conform motivării magistraţilor.

Acelaşi document arată că o declaraţie incriminatoare la adresa lui Radu Mazăre i-a aparţinut chiar unui subaltern al acestuia. „Arhitectul-şef de la Primăria Constanţa, Toma Ionuţ, a făcut declaraţii despre existenţa acestor mite care erau pretinse atât de către funcţionarii mici, cât şi de către funcţionarii de rang înalt”, subliniază magistraţii în motivare.

Toţi martorii au arătat că Radu Mazăre a primit mita prin intermediul lui Sorin Strutinsky, asociat şi administrator al societăţii Soti Cable Neptun SRL, banii find daţi prin încheierea contractelor fictive de publicitate.

Aceste contracte au fost întocmite în momente-cheie ale emiterii documentaţiilor de urbanism, iar prelungirea autorizaţiei de construire a fost făcută chiar înainte de a fi formulată o cerere în acest sens.

Vă mai recomandăm:

Surpriza PNL pentru Primăria Constanţa: Ramona Mănescu. Ea este dispusă să intre în competiţia pentru desemnarea candidatului liberal

„Arestarea lui Mazăre era de aşteptat. Oraşul Constanţa trebuie să renască“

„Cât va sta în arest, poate Radu Mazăre se va gândi cât rău a făcut Constanţei“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările