Primarul care şi-a măritat fata în sala de sport unde elevii intră doar iarna. Nunta a fost aprobată prin vot în consiliul local

Primarul care şi-a măritat fata 
în sala de sport unde elevii intră doar iarna. Nunta a fost aprobată prin vot în consiliul local

Tudorel Gurgu, primarul comunei Ciobanu                                    FOTO Facebook Gurgu primar

Sala de sport din comuna constănţeană Ciobanu a devenit salon de nunţi cu votul consilierilor locali. Mireasa a fost fata primarului. În schimb, elevii au voie să facă sport doar iarna în acea sală.

Comuna constănţeană Ciobanu a trăit în seara de 6 octombrie un moment celebrat de comunitate: Florina şi Florin s-au căsătorit. Florina este chiar fiica primarului comunei, Tudorel Gurgu (PSD), iar mirii au ales ca sala de sport a şcolii din localitate să le fie salon de nunţi.

Ginerele Florin s-a dus cu câteva zile înainte de data nunţii în şedinţa Consiliului Local Ciobanu pentru a cere consilierilor să-i acorde respectiva sală de sport în care vara nici măcar elevii nu au voie să intre. Consilierii puterii, majoritari, au decis să aprobe cererea viitorului ginere al edilului.

Socrul mic, primarul, a declarat pentru „Adevărul” că nunta trebuia făcută la căminul cultural, dar referendumul pentru redefinirea familiei în Constuţie le-a încurcat planurile. Din cauză că secţia de votare era la 10 metri de cămin au fost obligaţi să mute locul petrecerii, spune Tudorel Gurgu. Edilul susţine că suprafaţa sălii nu a fost distrusă de tocurile şi pantofii nuntaşilor, iar închirierea sălii s-a făcut legal, în baza unui contract, UAT Ciobanu fiind proprietara clădirii.

Pentru ca invitaţii să aibă acces până la sala de sport, spun oamenii din sat, primarul s-a apucat cu vreo două săptămâni înainte de nuntă de demolat garduri, de tăiat copaci şi de făcut drum de acces pe lângă o grădiniţă şi un dispensar uman. În schimb, Tudorel Gurgu susţine că acele lucrări erau demult pe agenda primăriei, totul fiind o coincidenţă.Fostul primar al comunei, Ioan Suciu, cel care a construit sala de sport în comună, a declarat pentru „Adevărul” că „sub nicio formă nu se pot organiza nunţi în ea. A fost făcută pe vremea lui Adrian Năstase (2004). Eu am trecut de la PD la PSD atunci pentru sala aia de sport. Erau 400 de copii la şcoală care făceau sport. Acum nu se mai face nimic, decât nunţi şi botezuri.”

Ioan Suciu spune că sala are 700 de metri pătraţi, este cu etaj, cu sala de fitness, cu saună şi cabinet medical, fiind una dintre cele mai mari din judeţul Constanţa.

În urmă cu câteva săptămâni, au apărut imagini cu primarul din comuna Ciobanu care se lăuda cu primele aparate de fitness aduse în sala de sport. Alături de acestea, edilul vrea să mai facă două săli de saună şi chiar o piscină pentru locuitorii care au nevoie de mişcare şi relaxare. Desigur, va fi şi un mini-bar amenajat în sala de sport unde se vor vinde doar sucuri şi apă. Toată afacerea aceasta cu abonamente la sala de fitness va fi a primăriei, proiectul final urmând să fie propus spre aprobare consilierilor locali.

Primarul a dat asigurări că suprafaţa sălii de sport este suficientă şi pentru elevii care la iarnă vor avea voie să facă orele de educaţie fizică acolo. Din cei 1.000 de metri pătraţi cât spune Tudorel Gurgu că are sala, doar jumătate va fi ocupată cu paratele de fitness la care vor lucra sătenii din Ciobanu.

Pe aceeaşi temă:

Primarul Constanţei a votat „din respect pentru 3 milioane de cetăţeni”.  Cum a decurs referendumul în primele ore

Comuna din România care are o aplicaţie pentru telefonul mobil făcută de un tânăr din sat. „Este darul meu pentru comunitate“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: