Premierul Florin Cîţu vine pe litoral pentru discuţii cu operatorii din turism

Premierul Florin Cîţu vine pe litoral pentru discuţii cu operatorii din turism

Florin Cîţu, declaraţii despre litoral şi sezonul turistic Sursa Facebook Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a anunţat că vine la Constanţa săptămâna aceasta pentru a discuta cu operatorii HoReCa despre sezonul turistic de pe litoral.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat marţi, 4 mai, că va face o vizită la Constanţa în cursul acestei săptămâni, 3-9 mai, pentru a discuta cu operatorii din turism. 

Întâlnirea este absolut necesară pentru ca sezonul turistic, care a început la 1 Mai, să aibă stabilite coordonatele pe care să se poată desfăşura: se va purta până la urmă masca de protecţie pe plajă sau în apă, când se va renunţa la ea etc.

Cîţu a declarat că, dacă România atinge ţinta de vaccinare de 5 milioane de persoane, la 1 iunie se va putea renunţa la masca de protecţie la plajă sau în drumeţiile montane. El a promis şi facilităţi pentru cei vaccinaţi, astfel că restaurantele ar putea funcţiona la 100% din capacitate. 

Anul trecut, sezonul turistic s-a bucurat de reguli mai flexibile, restricţiile fiind uşor îmblânzite pe timp de vară. Dar Cîţu a amintit că petrecerile pe litoral nu erau oricum permise toată noaptea - decât în anumite condiţii, astfel că relaxarea totală nu va veni. 

Litoralul este prin definiţie şi tradiţie un loc de relaxare unde limitările sunt lăsate deoparte. Constanţa a tras însă şi ponoasele, şi foloasele acestei destinderi din vara lui 2020, după terminarea sezonului turistic fiind nevoie de măsuri mai aspre care au dus până la carantină a reşedinţei de judeţ şi a localităţilor din judeţ, din cauza creşterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19.  

Pe aceeaşi temă: 

Cluburile Loft şi Nuba din Mamaia, verificate de poliţie. Administratorii au fost amendaţi 

Petrecere pe plaja din Vama Veche, oprită de poliţişti VIDEO

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările