Dr. Radu Ţincu atrage atenţia asupra unui nou val de infectări, după petrecerile de pe litoral: Mulţi tineri nu au apucat să se imunizeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: DigiFM
FOTO: DigiFM

Radu Ţincu, medic specialist ATI Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, a explicat la ce riscuri s-au expus cei care au participat de Paşte la petrecerile de pe litoralul Mării Negre. ,,Mulţi dintre ei nu au apucat să se imunizeze”, a adăugat acesta.

Foarte mulţi tineri au participat la petrecerile uriaşe de la malul mării, din acest weekend, astfel, s-a creat mediul propice pentru răspândirea Covid-19 şi posibilitatea unui nou val de infectări.

„Este clar că toată lumea doreşte să recapete viaţă normală de dinainte de pandemie. Pe de altă parte, după fiecare perioada de sărbători, peste tot în lume, a existat o creştere a numărului de cazuri. Însă ceea ce este important, este că această creştere să nu fie substanţială şi să creeze probleme pentru sistemul de sănătate publică.”, a precizat Radu Ţincu, conform Antena3.ro.

Deşi numărul cazurilor a mai scăzut în ultima perioadă, oamenii, mai ales tinerii, care nu s-au imunizat trebuie să fie atenţi atât pentru ei, dar şi pentru persoanele mai vulnerabile cu care intră în contact. 

„În continuare trebuie să avem grijă, şi mai ales dacă discutăm de cluburi, discutăm de persoane tinere. Mulţi dintre ei nu au apucat să se imunizeze şi pot să se transforme în vectori de transmitere a virusului către persoanele vulnerabile, pe care le întâlnesc ulterior. Discutăm de părinţi, bunici, care pot avea anumite boli cronice şi, în acest context, există un risc foarte mare de transmitere a virusului către cei care pot dezvolta o formă severă.”, mai spune acesta.

Deşi la începutul pandemiei s-a vehiculat că încălzirea vremii va încetii răspândirea virusului, medicul a negat vehement această ipoteză.

„Nu s-a dovedit în practică, că în prezenţa temperaturilor mai ridicate, virusul se transmite cu dificultate. Ceea ce ştim cu siguranţă este că aglomerarea în spaţii închise, unde se cânta, se dansează şi există o activitate fizică care predispune la o vehiculare mai intensă a particulelor virale, creşte riscul de transmitere a virusului. De aceea recomandarea este, în continuare, pentru aceste zone, să respectăm distanţarea fizică şi regulile sanitare.”, a mai spus medicul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite