Plimbare prin Neptun cu ATV-uri şi motoscutere

plimba în voie, timp de o oră (cât este durata standard a unei închirieri), fie prin staţiune, fie în ţarcuri special amenajate. La Neptun, o oră cu ATV-urile de lângă bazarul Prichindel

plimba în voie, timp de o oră (cât este durata standard a unei închirieri), fie prin staţiune, fie în ţarcuri special amenajate. La Neptun, o oră cu ATV-urile de lângă bazarul Prichindel costă 100 RON. Cei care vor să meargă în afara staţiunii pot beneficia de ghidaj gratuit. "Majoritatea clienţilor vor off-road. Unii vor să meargă pe faleză până la Costineşti sau în pădurea din spatele staţiunii. Alţii vor să ajungă pe plajă între Olimp şi cherhana", spune Copilu', proprietarul ATV-urilor. Nu vrea să-şi dea numele real, zice că aşa îl cunosc clienţii fideli, pe care a reuşit să şi-i formeze în doi ani de zile de când vine pe litoral. El susţine că, indiferent de numărul persoanelor din grup, merge cu ei un ghid. "Cei care merg off-road au ghid gratuit", a mai spus Copilu'. La Neptun, lângă Prichindel, sunt opt ATV-uri. Cinci dintre acestea sunt de 260 cmc şi de 21 de cai putere, iar trei sunt de 150 de cmc şi 9 cai putere. Primele ajung la viteza 70 de km/h, acestea fiind indicate pentru călătoriile off-road, iar ultimele prind 80 de km/h. Acestea sunt mai rapide şi recomandate pentru plimbările prin staţiune, preferate de cei care "vin la mare să facă figuraţii şi să agaţe fete", după cum susţine Copilu'. Pentru a se plimba însă cu ATV-urile, clienţii au de îndeplinit câteva condiţii: trebuie să aibă minimum 18 ani, să aibă carnet de conducere categoria B. De asemenea, înainte de a pleca la drum, ei trebuie să semneze un contract în care îşi asumă responsabilitatea pentru faptele lor: că au permis, că nu au consumat băuturi alcoolice etc. Acest tip de distracţie este gustat de tinerii cu vârste între 18 şi 25 de ani, şi în special de băieţi. "Fetele sunt doar 10% din clienţi. Aici e altceva decât mersul pe motocicletă" (care e mai simplu - n.r.), spune Copilu'. Pentru domnişoarele care vor totuşi să se deplaseze cu ceva comod, există alternativă: motoscuterele. O plimbare cu ele costă 50 RON/h, avantajul fiind că în acest caz nu este nevoie de permis. Clienţii primesc, odată cu scuterul, căşti de protecţie şi instrucţiuni de folosire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: