Peste 90% dintre români cred în Dumnezeu. Barometrul vieţii religioase se lansează pe piaţă

Peste 90% dintre români cred în Dumnezeu. Barometrul vieţii religioase se lansează pe piaţă

Biserică - foto Arhiva Adevărul

Barometrul vieţii religioase din România este prima cercetare sociologică amplă de acest fel din ţara noastră. Studiul a fost realizat în parteneriat cu Secretiariatul de Stat pentru Culte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul Barometru al vieţii religioase din România va fi prezentat miecuri, 16 decembrie, ora 10.00, în Aula Academiei Române. Evenimentul va fi transmis live pe privesc.eu.

Este prima cercetare sociologică amplă de acest fel din România, realizată de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi Institutul de Ştiinte Politice şi Relaţii Internaţionale al Acadmeiei Române.

Printre vorbitori se numără Ion-Aurel Pop - preşedintele Academiei Române, Sergiu Nistor - consilier prezidenţial, Răzvan Teodorescu - vicepreşedinte al Academiei Române, Victor Voicu - vicepreşedinte al Academiei Române, Victor Opaschi - secretar de stat în cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte, Dan Dungaciu - director al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale din cadrul Academiei Române şi Darie Cristea - director executiv al centrului de Cercetări Sociologice LACRIS.

Conform studiului, peste 90% dintre respondenţi declară că cred în Dumnezeu, indiferent de apartenenţa lor la un cult. Doar 4% spun că nu cred în Dumnezeu, în timp ce alţii spun că nu se poate răspunde aşa uşor la oa stfel de întrebare.

În ceea ce priveşte prezentarea Bisericii/ cultelor în mass-media, 46,5% dintre respondenţi spun că aceasta este prezentată negativ în presă, în timp ce 34,9% susţin că prezentarea este una pozitivă.

Citeşte şi:

ÎPS Teodosie, rebelul din BOR. Cum a încercat să se pună în capul revoltei populare contra pandemiei

Preotul Eugen Tănăsescu: „Nu-l scoateţi vinovat pe IPS Teodosie, pentru că nişte cinici v-au dat cârpe de doi lei, de s-au umplut spitalele“

 

.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările