Patronul restaurantului în care au ars de vii trei tinere, condamnat la 8 ani de închisoare, a murit

Patronul restaurantului în care au ars de vii trei tinere, condamnat la 8 ani de închisoare, a murit

Gerorge Karam a fost dat în urmărire internaţională

George Karam a apucat să execute doar un an şi cinci luni de puşcărie din cei opt la care a fost condamnat definitiv.Timp de o lună, Karam a fost dat în urmărire internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

George Karam, patronul restaurantului Beirut din Constanţa, unde au ars de vii trei tinere în anul 2014, a murit. Familia acestuia a anunţat decesul. Avea 74 de ani şi era cetăţean român şi libanez.

În aprilie ceruse în instanţă întreruperea executării pedepsei pe motive medicale. Dosarul, aflat pe rolul Judecătoriei Slobozia, avea termen de judecată 17 iunie. Se pare că George Karam suferea de insuficienţă cardiacă şi ulcer gastroduodenal.

Condamnat la peste 8 ani de închisoare în dosarul „Beirut”, George Karam a dispărut de la domiciliu chiar în data de 19 noiembrie 2019, ziua în care magistraţii au dat sentinţa definitivă. A fost prins pe 20 decembrie 2019, în timp ce se ascundea la Pensiunea „Cluj” din Cluj-Napoca.

În seara zilei de 5 aprilie 2014, un incendiu izbucnit la restaurantul „Beirut“ din Constanţa a dus la o dramă. Trei tinere au murit blocate într-un vestiar, la primul etaj al restaurantului cu specific libanez.

Nicoleta Cengher (căntăreaţă), Nicoleta Vasiliţeanu şi Mihaela Tucă (dansatoare) au ars de vii, iar o a patra dansatoare, Nicoleta Buirencu, a scăpat cu viaţă, fiind găsită inconştientă pe scări. Karam a susţinut întotdeauna că a fost vorba de un foc pus intenţionat de o mână criminală, iar mama Nicoletei Cengher a relatat că în seara fatidică barmanul a fost înlocuit, iar fetele au fost servite cu un ceai. 

Cu câteva ore înainte, Nicoleta Cengher postase pe Facebook o melodie celebră a lui Ed Sheeran, „I see fire“: „Now you'll see fire ;)“, scrisese ea, tăguind una dintre celelalte fete, Mihaela, cu care avea să moară în scurt timp

Cum s-a apărat patronul restaurantului „Beirut”

George Karam, administratorul firmei SC Middle East Parteners, care avea deschis restaurantul Beirut, a declarat în faţa anchetatorilor că „incendiul a pornit din cauză de mână criminală, iar dacă nu e asta cauza, incendiul a pornit de la Lengendary Pub (care funcţiona în acelaşi imobil n.n.) din cauza cablurilor electrice. Incendiul a pornit de la panoul electric aflat pe peretele dinspre vestiarul fetelor”.

Firma administrată şi patronată de Karam a schimbat faţada imobilului de cel puţin 3 ori fără forme legale, iar la restaurant veneau angajaţi ai primăriei Constanţa, conform declaraţiilor sale, care ar fi putut sesiza aceste lucrări ilegale.

Tot din declaraţiile lui George Karam rezultă că „două doamne” de la primăria Constanţa l-au sancţionat în trecut pentru ridicarea unei construcţii ilegale lângă imobilul cu restaurantul cu suma de 10 milioane de lei vechi. „Am contestat amenda şi în timpul procesului nu s-a prezentat nimeni de la primărie, iar dosarul s-a închis”.

Citeşte şi:

Patronul restaurantului Beirut, în care au murit trei tinere, a fost prins. Unde se ascundea George Karam după condamnarea la 8 ani de închisoare

Când a fost văzut ultima dată George Karam, patronul restauranului Beirut în care trei tinere au ars de vii

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările