Măsura radicală luată de primarul unui municipiu pentru paza şcolilor

Măsura radicală luată de primarul unui municipiu pentru paza şcolilor

Camere de supraveghere în şcoli                                               FOTO: Primăria Mangalia

Edilul spune că a luat această măsură pentru reducerea riscului apariţiei fenomenului infracţional în zona şcolilor din municipiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu acest an, Primăria municipiului Mangalia va asigura paza în unităţile de învăţământ din localitate cu poliţişti locali, renunţând la contractele cu firmele de pază, plătite din bugetul local.

„Unele firme de pază nu-şi îndeplineau obligaţiile contractuale, iar în şcoli şi grădiniţe sau în apropierea acestora au avut loc, în ultimii ani, mai multe incidente nedorite, culminând cu comercializarea unor substanţe interzise. De aceea, am decis să desfăşurăm această activitate cu angajaţi ai Poliţiei locale, special instruiţi în acest sens”, spune primarul Radu Cristian.

Administraţia locală susţine că se vor reduce şi costurile, întrucât bugetul anual pentru salariile poliţiştilor însărcinaţi cu paza şcolilor va fi mai mic decât facturile firmelor de pază, plătite din bani publici. „Paza unităţilor de învăţământ a fost permanent susţinută din bugetul local. Este o responsabilitate pe care ne-o asumăm, dar prin această măsură urmărim eficientizarea activităţii, cu scopul reducerii riscului fenomenului infracţional în zona şcolilor şi a grădiniţelor”, adaugă primarul.

Tot din acest an, creşa din Mangalia este dotată cu un sistem modern de supraveghere video pentru a sprijini personalul în activitatea de îngrijire a copiilor, dar şi pentru a oferi părinţilor un mod transparent de a urmări ce se întâmplă cu copiii lor în timpul petrecut acolo.

În municipiul mangalia sunt 15 instituţii de învăţământ. Poliţiştii locali vor asigura paza pe toată perioade derulării orelor de curs, fiind prezenţi în incinta şcolilor.

Pe aceeaşi temă:

Proiecte pentru extinderea şi modernizarea Spitalului Mangalia. Mii de turişti ajung aici în fiecare an

Faleza dintre Mangalia şi Saturn va fi reabilitată cu bani europeni 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: