Marian Căpăţână a încălcat regula privind arestul la domiciliu

Marian Căpăţână a încălcat regula privind arestul la domiciliu

Mariana Căpăţână FOTO Adevărul

Marian Căpăţână, judecat alături de Mircea Băsescu în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial, a încălcat regula privind arestul la domiciliu. El a mers la un magazin din zona Poarta 1 de unde a cumpărat un parfum pentru iubita sa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marian Căpăţână se află în arest la locuinţa sa Drăgăneşti Olt de aproape o săptămână. Însă, vineri dimineaţă el a fost văzut la un magazin duty free de la Poarta 1, de unde a cumpărat un parfum.
Ulterior, a venit la Tribunalul Constanţa însoţit de o domnişoară.
 
Poliţia din Constanţa va anunţa instanţa din Olt, care va decide ce decizie se va lua în legătură cu Marian Căpăţână. De altfel, ea a cerut să fie arestat la domiciliu în Bucureşti, acolo unde stă avocatul său. Instanţa a rămas în pronunţare.
 
Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză. 

Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop.
 
Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro. Marian Căpăţână este acuzat că şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.
Pe de altă parte, în urma unei plângeri făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis în judecată pentru şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, în timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, şi fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost deferiţi justiţiei pentru şantaj cu circumstanţe agravante.
 
În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită justiţiei pentru şantaj.
 
Tot Tribunalul Constanţa judecă şi acest dosar, în care fratele preşedintelui apare ca parte vătămată şi în care inculpaţi sunt cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial - soţia acestuia, Fănica Anghel, cei doi fii şi fiica, Florin, Grinică Ion şi Izaura Anghel şi concubinul acesteia din urmă, Marius Constantin, acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările