Mamaia, perla litoralului românesc, scufundată în betoane. Cum arăta staţiunea când avea mult spaţiu verde

Mamaia, perla litoralului românesc, scufundată în betoane. Cum arăta staţiunea când avea mult spaţiu verde

Intrare în Mamaia FOTO Facebook Constanţa de altădată

Staţiunea Mamaia, supranumită „Perla litoralului românesc“, a cunoscut gloria în anii ’70 – ’80, atunci când nisipul era împărţit de turişti români şi străini deopotrivă. Lux însemna să ai o umbreluţă de soare deasupra capului şi un Cico în mână.

Adulţii de astăzi îşi amintesc cu nostalgie, dar şi cu tristeţe, de Mamaia copilăriei lor. 

În urmă cu trei - patru decenii, staţiunea era aerisită. Tot bulevardul care străbate staţiunea avea pe mijloc un culoar de spaţiu verde, iar în faţa hotelurilor erau plantate flori. Din dorinţa de a fluidiza traficul, foştii primari ai Constanţei au decis eliminarea tronsonului de spaţiu verde. 

 
Între Mamaia, cap Hotel Condor şi Tabăra de Copii din Năvodari nu exista niciun hotel, niciun complex de apartamente, ci doar vegetaţie. Acum sunt numai betoane, pe care dezvoltatorii le numesc „locuinţe de lux“. 

Nici malul lacului Siutghiol nu era sufocat de construcţii. Acum, toată zona este parcelată şi pe ea au apărut blocuri peste blocuri, fără să se respecte nicio regulă urbanistică. „Dacă priveşti Mamaia dinspre lac, pare că se va prăbuşi sub betoane“, spun constănţenii. 
 
În Satul de Vacanţă, care acum e un kitsch, funcţionau altădată doar căsuţe tradiţionale, fiecare purtând denumirea unui judeţ din România. 

De departe, Parcul Tăbăcărie, poarta de intrare în staţiunea Mamaia, era o oază de verdeaţă. Adulţii de astăzi îşi amintesc cu nostalgie de trenuleţul cu care se plimbau prin parcul care nu era ciuntit de construcţii. 
 

 

Intrare în Mamaia FOTO Facebook Constanța de altădată

Imagini din aceeasi galerie
  • Intrare în Mamaia FOTO Facebook Constanța de altădată
  • Intrarea în stațiunea Mamaia FOTO Ray Wilkinson
  • Teatrul de Vară FOTO Facebook Constanța de altădată
  • Mamaia FOTO Facebook Constanța de altădată
  • Hotel în Mamaia FOTO Facebook Constanța de altădată
  • Parcul de distracții FOTO Facebook Constanța de altădată
  • Căsuță tradițională FOTO Facebook Constanța de altădată
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările