Jandarmii Big Brother de pe litoral. Cum sunt prinşi, de la înălţime, delincvenţii din staţiuni

Jandarmii Big Brother de pe litoral. Cum sunt prinşi, de la înălţime, delincvenţii din staţiuni

Jandarmii Big Brother de pe litoral

Sus, pe terasa hotelului cu 10 etaje, un turist priveşte panorama. Are un binoclu cu care scrutează cele patru zări. Plaja, aleile, parcările, chiar şi apa mării sunt foarte interesante pentru turistul cu binoclu. Ai zice că se uită după fete în bikini, dar ţinta lui sunt oamenii care nu au venit să stea la plajă. Ţinta lui sunt delincvenţii, iar el este jandarmul Big Brother, perfect deghizat în turist.

Plutonierul de Jandarmerie Cornel Perju (40 ani) este o apariţie comună în staţiunea Mamaia. Ars de soare, în tricou, bermude, sandale şi cu un rucsac ponosit aruncat pe umăr. Pare venit la plajă sau poate chiar să caute de lucru pe litoral. Efectele lui simple sunt însă speciale: la brâu are camuflată o staţie de emisie-recepţie, iar rucsacul ordinar ascunde un binoclu.

Postul lui de lucru este sus, la mare înălţime. Este unul dintre jandarmii Grupării Mobile care sunt postaţi în punctele de observaţie de pe hotelurile din Mamaia. Aşa pot ei supraveghea, uşor şi fără să fie văzuţi, tot ce mişcă în staţiune.

GALERIE FOTO CU JANDARMII BIG BROTHER„Ţi se formează ochiul după ce stai să te uiţi numai după ei. Îi vezi imediat pe cei care nu sunt simpli turişti. Nu sunt deloc relaxaţi şi veniţi să se bucure de peisaj. În parcări se învârt fără rost pe lângă maşini şi se uită în toate părţile. Pe plajă se uită tot pe la cearşafurile şi bagajele turiştilor. Când îi vezi că s-au oprit undeva, aparent să se odihnească, e clar că au găsit ceva care le-a atras atenţia! Şi atunci, când se asigură ei că lumea nu e atentă, acţionează. Subtilizează rapid genţile, telefoanele, aparatele foto/video, ce e uşor de ascuns. Opresc ce e de valoare, iar de restul se debarasează: aruncă sub şezlonguri sau chiar îngroapă în nisip. Ei cred că nu i-a văzut nimeni şi atunci când apar jandarmii, îi iau ca din oală. Se miră şi ei: «Dar cum m-aţi văzut, de unde ştiaţi?» Păi eu ce păzesc aici?“, râde jandarmul Big Brother.

Cu ei la datorie, patrulele pedestre şi auto ale Jandarmeriei merg la fix pe teren. Big Brother îi anunţă imediat prin staţie unde este suspectul şi la ce anume trebuie să fie atenţi.

În decurs de 15 minute, în plasa jandarmilor au picat două vânzătoare ambulante. Fac parte din gaşca muntenilor, cei veniţi cu fructe de pădure. Mai sunt cei cu kurtos kolacs, cu piatra ponce, cu porumb fiert.

Cu coşul de zmeură adunat de prin crângurile Dâmboviţei, femeile se lamentează: „Şefu`, ce să facem? Muncim şi noi aşa, mai scoatem un ban, cât să ne ajungă de pâine. Nu facem rău nimănui, dacă lumea vrea să guste o zmeură aici la mare, noi le dăm. Nu forţăm pe nimeni să cumpere. Da, ştim că nu e voie să vinzi pe plajă…“ De plătit amenzile, nici vorbă. 200 lei este o sumă pe care este greu să o dea şi un salariat. „Asta e, o să mergem la puşcărie pentru amendă şi gata, ce să facem?“, acceptă ele ideea.

De la începutul sezonului, peste 1.000 de delincvenţi au fost prinşi datorită vigilentului ochi Big Brother, care păzeşte staţiunea de la înălţime. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările