Focar de coronavirus la un detaşament al ISU. Un pompier a murit, iar 10 sunt confirmaţi cu COVID-19

Focar de coronavirus la un detaşament al ISU. Un pompier a murit, iar 10 sunt confirmaţi cu COVID-19

FOTO: Arhivă

10 pompieri ai detaşamentului ISU sunt internaţi în spital cu COVID-19, iar zilele trecute un alt pompier a murit infectat cu coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

„La nivelul detaşamentului Cernavodă au fost confirmaţi 10 pompieri avand Covid 19. Aceştia sunt internati in spital, iar din ultimele informaţii pe care le avem aceştia sunt asimptomatici”, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobogea.

Tot în acest detaşament s-a înregistrat şi primul deces al unui pompier militar, cauzat de coronavirus. Este vorba ddespre plutonierul adjutant Viorel Dîmboi, care a murit la 48 de ani.

„În acest sens, facem precizarea că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice şi a Direcţiei de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toţi contacţii apropiaţi (conform definiţiei de caz).

Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, cu menţinerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul instituţiei.

Menţionăm că la nivelul tuturor subunităţilor ISU Dobrogea se realizează periodic decontaminarea acestora, au fost luate măsuri pentru dezinfecţia şi spaţiilor, precum şi a suprafeţelor care sunt atinse frecvent.

Manifestăm o precupare deosebita pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce priveşte echiparea corespunzătoare a personalului şi decontaminarea după fiecare intervenţie, atât a personalului, cât şi a tehnicii de intervenţie”, mai spun cei de la ISU Dobrogea.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Moment de reculegere în memoria pompierului militar răpus de coronavirus

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările